Πογιέτ: «Θέλω να παρατάξω την καλύτερη δυνατή ομάδα, περιμένω να δω την κατάσταση του Μασούρα»

Ειδική αναφορά στον Γιώργο Μασούρα έκανε ο Γκουστάβο Πογιέτ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αγώνα του Κοσόβου με την Ελλάδα (05/06, 21:45). 

Πογιέτ: «Θέλω να παρατάξω την καλύτερη δυνατή ομάδα, περιμένω να δω την κατάσταση του Μασούρα»

Ο Γκουστάβο Πογιέτ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Εθνικής με το Κόσοβο στην Πρίστινα για τη 2η αγωνιστική του Nations League (05/06, 21:45), μιλώντας για τις αλλαγές που ετοιμάζεται να κάνει στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στον Μασούρα, ο οποίος δεν ήταν έτοιμος στο προηγούμενο ματς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πογιέτ:

Για το πόσο ξέρει το Κόσοβο και τι περιμένει: «Δύο πράγματα έχω να πω. Το ένα ήταν ότι όταν ανέλυα την Ελλάδα πριν έρθω στην ομάδα, είδα (και) τα παιχνίδια της Εθνικής με το Κόσοβο. Παρακολούθησα και το παιχνίδι με την Κύπρο (σ.σ. του Κοσόβου). Πρέπει να παίξουμε πολύ καλά, αν θέλουμε να κερδίσουμε αύριο».


Για το αν σκέφτεται αλλαγές στην ενδεκάδα: «Έχω την ιδέα για την ομάδα που θα παίξει αύριο. Αλλά περιμένουμε, δεν θα βιαστούμε για την τελική απόφαση. Θέλω να παρατάξω την καλύτερη δυνατή ομάδα. Ο Μασούρας δεν ήταν διαθέσιμος με τη Βόρεια Ιρλανδία, θέλω να δω σε τι κατάσταση είναι. Έχω ένα σχήμα στο μυαλό μου και περιμένω μέχρι αύριο το πρωί».

Για τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει: «Όπως είπα και μετά τη Βόρεια Ιρλανδία πρέπει να πάρω αποφάσεις. Μπορείς να παίξεις την ίδια ενδεκάδα. Όταν χάνεις και έχεις κουρασμένος παίκτες, αποφασίζεις να κάνεις αλλαγές. Μένει να πάρω τις καλύτερες αποφάσεις».

Για το αν η νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα που τον ικανοποιεί: «Πριν ξεκινήσουμε το παιχνίδι πάμε για τη νίκη. Μπορεί μετά το παιχνίδι να σας πω αν είμαι ικανοποιημένος, ανάλογα την εξέλιξη του παιχνιδιού. Κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε καλά στο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή θα πω ότι θα παρατάξω μια ομάδα με στόχο τη νίκη».

Για το αν θα χρησιμοποιήσει διαφορετική τακτική ή θα πάει με την ίδια: «Χωρίς να σας δώσω πολλές λεπτομέρειες. Θα βασιστώ στις ίδιες αρχές κατά 95% θα πάμε με τη δική μας φιλοσοφία. Να έχουμε τις θέσεις μας να είμαστε προετοιμασμένοι. Ίσως αλλάξουμε μεμονωμένα χαρακτηριστικά σε κάποιους παίκτες, αλλά το παιχνίδι που θέλουμε να παίξουμε είναι προκαθορισμένο».

Για το τι περιμένει να αλλάξει η ομάδα: «Θα ήθελα να μάθουμε από τα τελευταία δύο παιχνίδια, θα ήθελα να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία που κρατήσαμε σε αυτά τα ματς και ξέρω ότι παίζουμε σε ενδιαφέροντες αντιπάλους και θα τους προσέξουμε».