Αρμενία-Ιρλανδία 1-0: Νίκη με γκολάρα του Σπερτσιάν

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Αρμενία που επικράτησε με σκορ 1-0 της Ιρλανδίας χάρη σε ένα υπέροχο γκολ του Σπερτσιάν στο 74’.

Αρμενία-Ιρλανδία 1-0: Νίκη με γκολάρα του Σπερτσιάν

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για τον πρώτο όμιλο του Nations League η Αρμενία, που επικράτησε με σκορ 1-0 της Ιρλανδίας. Οι Αρμένιοι πήραν τους τρεις βαθμούς χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Σπερτσιάν στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Ιρλανδία μπήκε στο γήπεδο καλά και στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα ήταν η ομάδα που έδειχνε να θέλει περισσότερο το γκολ. Προσπάθησε να βγει στην επίθεση, αλλά τις περισσότερες φορές απείλησε με στατικές φάσεις. Από το 20’ και μετά οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και περιόρισαν τους κινδύνους προς την εστία τους. Στα πρώτα 45 λεπτά δεν καταγράφηκαν πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και το 0-0 ήταν απόλυτα φυσιολογικό.

Στην επανάληψη, όμως, η Αρμενία στεκόταν πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι είχαν πιο ποιοτικές επαφές με τη μπάλα και έδειχναν να είναι πιο επικίνδυνοι στην επίθεση. Στο 50’ ο Χαμπαρτσουμιάν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ιρλανδίας, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Η Αρμενία ήταν η ομάδα που στεκόταν καλύτερα στο γήπεδο και έψαχνε το γκολ. Έτσι στο 74’ ο Σπερτσιάν έκανε μία ωραία ατομική ενέργεια έξω από την περιοχή της Ιρλανδίας. Οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων του έδωσαν χώρο, εκείνος έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στον χρόνο που απέμενε η Ιρλανδία ρίσκαρε, έπαιξε φουλ επίθεση και πίεσε τους Αρμένιους,, οι οποίοι είχαν κλειστεί στην περιοχή τους και προσπαθούσαν να διατηρήσουν το υπέρ τους 1-0. Τελικά το σκορ δεν άλλαξε και η Αρμενία πήρε τους τρεις πόντους. Την ίδια ώρα η Ιρλανδία παραμένει χωρίς νίκη στη διοργάνωση.

Αρμενία: Γιουρτσένκο, Χαμπαρτσουνιάν, Γιαρογιάν, Μικογιάν, Α. Χοβνανισιάν (61’ Μρτσιάν), Κ. Χοβνανισιάν, Γκριγκογιάν, Σπερτσιάν, Μπαρσετσιάν (89’ Ντασιάν), Μπαγραμιάν, Μπιχακτσιάν (56’ Ανταμιάν)

Ιρλανδία: Κέλερ, Κόλινς, Ίγκαν, Ντάφι, Στίβενς (73’ΜακΛέιν), Κόλμαν (81’ Κιν), Ρόμπινσον (73’Νάιτ), Χέντρικ, Κουλέν (81’ Μπράουν), Ογκμπέν, Παρότ (65’Ομπαφέμι)