Σάουθγκεϊτ: «Οι νέοι θα απολαύσουν το παιχνίδι και θα πάρουν ένα μεγαλύτερο μήνυμα από αυτό»

Ο τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ελπίζει πως το πρώτο παιχνίδι του Nations League με την Ουγγαρία στην Βουδαπέστη θα λειτουργήσει ως ένα «μάθημα» για τους φιλάθλους που θα έχουν δικαίωμα να παρευρεθούν στο γήπεδο μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης. 

Σάουθγκεϊτ: «Οι νέοι θα απολαύσουν το παιχνίδι και θα πάρουν ένα μεγαλύτερο μήνυμα από αυτό»

Ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, εξέφρασε την ελπίδα του πως το πρώτο παιχνίδι του Nations League απέναντι στην Ουγγαρία στην Βουδαπέστη θα λειτουργήσει ως ένα «μάθημα» για τους φιλάθλους που θα έχουν δικαίωμα να παρευρεθούν στο γήπεδο, παρά την τιμωρία των Ούγγρων από την UEFA και τη FIFA για πέντε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, λόγω ρατσιστικών επιθέσεων.

Η Ουγγρική Ομοσπονδία εντούτοις κατάφερε να βρει ένα «παράθυρο» στην ποινή της, πατώντας στο άρθρο 73 του πειθαρχικού κανονισμού της UEFA, ο οποίος αναφέρει πως παιδιά έως 14 ετών από σχολεία ή και ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπορούν να προσκληθούν σε έναν αγώνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύονται από ενήλικα.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον ίδιο κανονισμό όταν θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στο γήπεδο της Γούλβς το επόμενο Σάββατο (11/6), καθώς είχε τιμωρηθεί από την UEFA με δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των προβλημάτων που δημιούργησαν οι οπαδοί της κατά τη διάρκεια του τελικού του Euro 2020.

«Είναι λίγο… γκρίζα ζώνη όλο αυτό. Κι εμείς θα προσκαλέσουμε παιδιά στο Molineux επίσης. Οι παίκτες θέλουν να παίξουν μπροστά σε γεμάτα γήπεδα, αλλά αν αυτό είναι κατάλληλο θα το αποφασίσει η UEFA» τόνισε ο Σάουθγκεϊτ στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (3/6) και πρόσθεσε:

«Φαντάζομαι ότι η Ουγγαρία θα έχει τα ίδια… συναισθήματα για τις ποινές που της επιβλήθηκαν στους εντός έδρας αγώνες της. Δεν θα θέλουν να ξανασυμβούν… Έχουμε δείξει πώς νιώθουμε για αυτά τα θέματα, όσον αφορά τον ρατσισμό και είναι απαράδεκτο.

Ας ελπίσουμε ότι οι νέοι στο γήπεδο θα αναγνωρίσουν γιατί έχει συμβεί όλο αυτό και θα είναι μία ευκαιρία, κατά κάποιον τρόπο να “ εκπαιδευτεί” η επόμενη γενιά… Οι νέοι θα απολαύσουν το παιχνίδι και θα πάρουν ένα μεγαλύτερο μήνυμα από αυτό».

Οι παίκτες της Εθνικής Αγγλίας υπέστησαν ρατσιστική κακοποίηση την τελευταία φορά που βρέθηκαν στην Ουγγαρία και στο «Puskas Arena» κατά τη διάρκεια του αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον περασμένο Σεπτέμβριο, στον οποίο τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν με 4-0.

Ο αρχηγός της Αγγλίας Χάρι Κέιν, τόνισε πως η ομάδα του θα έχει ως στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.

«Είχαμε μια φανταστική εμφάνιση εκείνο το βράδυ σε ένα πραγματικά σκληρό κι εχθρικό περιβάλλον. Ο τρόπος με τον οποίο απάντησαν οι παίκτες κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου αγώνα, ήταν βγαλμένος απ’ την πίστη που είχαν για τους εαυτούς τους… Εναπόκειται στην UEFA να αποφασίσει τι θεωρούν κατάλληλο ως τιμωρία».