Προκριματικά Κυπέλλου Εθνών: Με το δεξί η Ακτή Ελεφαντοστού - Ήττα για Γκάρι Ροντρίγκες

Η Ακτή Ελεφαντοστού επικράτησε 3-1 της Ζάμπια και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών. Ήττα για το Πράσινο Ακρωτήρι του Γκάρι Ροντρίγκες με 2-0 από την Μπουρκίνα Φάσο. 

Προκριματικά Κυπέλλου Εθνών: Με το δεξί η Ακτή Ελεφαντοστού - Ήττα για Γκάρι Ροντρίγκες

Εύκολη ήταν η πρεμιέρα για την Ακτή Ελεφαντοστού. Οι Ιβοριανοί επικράτησαν 3-1 της Ζάμπια και ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ύστερα από ένα άγονο πρώτο 45λεπτο, ο Οριέ στο 67' έκανε το 1-0 για να ακολουθήσουν τα γκολ των Κουαμέ (76') και Σανγκαρέ (87'). Οι φιλοξενούμενοι απλώς μείωσαν στο 90' με τον Ντάκα.

Στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου βρίσκεται το Πράσινο Ακρωτήρι. Η Εθνική ομάδα του Γκάρι Ροντρίγκες ηττήθηκε 2-0 στην Μπουρκίνα Φάσο με τον ακραίο επιθετικό του Ολυμπιακού να ξεκινά βασικός και να γίνεται αλλαγή στο β' μέρος. Τα τέρματα της συνάντησης πέτυχαν οι Μπάντε (58') και Ουατάρα (88').

Στα ματς που άνοιξαν την αυλαία του σημερινού (3/6) προγράμματος, οι Κομέρες επικράτησαν 2-0 του Λεσότο και ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους. Στο β' μέρος κατάφεραν οι γηπεδούχοι να βρουν τις λύσεις και συγκεκριμένα στο 59' με τον Εμτσανγκαμά ενώ ο Γιουσούφ στο 81' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ματσάρα δίχως νικητή ανάμεσα σε Τόγκο και Εσουατίνι με το τελικό 2-2 να διαμορφώνεται στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20' με τον Πλάτσα αλλά ο Εντζινισά στο 84' έκανε το 1-1. Το Τόγκο για το οποίο έπαιξε όλο το παιχνίδι ο Ρομαό, πήρε ξανά κεφάλι στο 87' με τον Λάμπα αλλά ο Ενγκουέγια χάρισε τον βαθμό στο Εσουατίνι.