Ουκρανία: Έτοιμη για το ιστορικό ματς με τη Σκωτία, θερμή υποδοχή ετοιμάζουν οι «χαϊλάντερς»

Η Ουκρανία δίνει αύριο (1/6) το πρώτο της επίσημο παιχνίδι μετά τη ρωσική εισβολή, με αντίπαλο τη Σκωτία για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν οι «χαϊλάντερς» στη Γλασκώβη.

Ουκρανία: Έτοιμη για το ιστορικό ματς με τη Σκωτία, θερμή υποδοχή ετοιμάζουν οι «χαϊλάντερς»

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει αύριο (1/6) τη Σκωτία στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκόβης για τα ημιτελικά των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 της ευρωπαϊκής ζώνης. Ένα παιχνίδι που έχει ιστορική σημασία για τους Ουκρανούς, αφού αυτό θα είναι και το πρώτο επίσημο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά τη ρωσική εισβολή.

Το συγκεκριμένο ματς ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον περασμένο Μάρτη, ωστόσο λόγω των εξελίξεων στη χώρα μετατέθηκε για αύριο. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει την Ουαλία την Κυριακή (5/6) στον τελικό με έπαθλο το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στο Κατάρ το Νοέμβρη.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Πετράκοφ, σε δηλώσεις του στη σλοβένικη εφημερίδα «Delo» αποκάλυψε ότι είχε δηλώσει εθελοντής για να πάει στον πόλεμο, όμως οι Αρχές απέρριψαν το αίτημά του, ενώ για το παιχνίδι με τη Σκωτία, ανέφερε:

«Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, η χρήση κινητών τηλεφώνων απαγορεύεται αυστηρά, γιατί οι παίκτες μπορούν πολύ γρήγορα να παρασυρθούν. Η σκέψη τους βρίσκεται πάντα στις οικογένειές τους που βρίσκονται στην Ουκρανία και στους φίλους τους που πολεμούν στο πεδίο της μάχης».

Στην αντίπερα «όχθη», οι Σκωτσέζοι ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στους Ουκρανούς για να τους εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους. Ο μπακ της Λίβερπουλ και των «χαϊλάντερς», Άντι Ρόμπερτσον, επεσήμανε:

«Τους δώσαμε το χρόνο που είχαν ανάγκη (σ.σ. με την αρχική αναβολή του αγώνα). Τους βοηθήσαμε με κάθε τρόπο που μπορούσαμε, αλλά το βράδυ της Τετάρτης πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους νικήσουμε για τα όνειρά μας».

Όποια ομάδα εξασφαλίσει τελικά την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τότε θα αντιμετωπίσει στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης την Αγγλία, τις ΗΠΑ και το Ιράν.

Η τελευταία φορά που η Ουκρανία προκρίθηκε σε τελική φάση Μουντιάλ ήταν το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας, όταν έφτασε ως τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκε από την Ιταλία (3-0), ενώ η Σκωτία μετείχε τελευταία φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 στη Γαλλία, ήτοι πριν από 24 χρόνια.

Το πρόγραμμα των προκριματικών
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
24/3: Ουαλία – Αυστρία 2-1
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (1/6)
21.45 (Γλασκόβη): Σκωτία – Ουκρανία

ΤΕΛΙΚΟΣ
5 ΙΟΥΝΙΟΥ (Κάρντιφ): Ουαλία - Σκωτία ή Ουκρανία