Οι 26 διεθνείς του Πογέτ για το Nations League, έκπληξη με Παπανικολάου

Ενθουσιασμένος για την έναρξη των επίσημων αγώνων της Εθνικής στο Nations League δήλωσε ο Γκουστάβο Πογέτ, καλώντας 26 παίκτες. Ανάμεσά τους και τον Γιάννη Παπανικολάου της πολωνικής Ρακόβ. 

Οι 26 διεθνείς του Πογέτ για το Nations League, έκπληξη με Παπανικολάου

Ο Γκουστάβο Πογέτ κάλεσε 26 παίκτες στην Εθνική για τα επίσημα παιχνίδια που ακολουθούν στο πλαίσιο του Nations League, στις πρώτες επίσημες αναμετρήσεις του Ουρουγουανού στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Νέο πρόσωπο ο 23χρονος μέσος της πολωνικής Ρακόβ, Γιάννης Παπανικολάου, ο οποίος αγωνιζόταν στον Πανιώνιο και στον Πλατανιά προτού κάνει μεταγραφή στο εξωτερικό και είχε κληθεί και από τον Φαν' τ Σιπ. Για τη θέση του δεξιού μπακ επελέγησαν οι Κώτσιρας και Ρότα, ενώ στην εθνική κλήθηκε και ο Δημήτρης Γούτας. Επέστρεψαν επίσης οι Διούδης, Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Φούντας.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Ζέκα και Πέλκας, ενώ δεν κλήθηκαν και πάλι οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σιόβας.

Οι παίκτες που περιλαμβάνονται στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας για τα εκτός έδρας παιχνίδια με την Βόρεια Ιρλανδία (2/6) και το Κόσοβο (5/6) και τα εντός με την Κύπρο (9/6) και το Κόσοβο (12/6) είναι οι εξής:

Γιώργος Αθανασιάδης, Σωκράτης Διούδης, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Δημήτρης Γιαννούλης, Δημήτρης Γούτας, Παντελής Χατζηδιάκος, Γιάννης Κώτσιρας, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Λάζαρος Ρότα, Κώστας Τσιμίκας, Γιώργος Τζαβέλλας, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Τάσος Μπακασέτας, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Δημήτρης Κουρμπέλης, Πέτρος Μάνταλος, Γιάννης Παπανικολάου, Μανώλης Σιώπης, Τάσος Χατζηγιοβάνης, Δημήτρης Λημνιός, Τάσος Δουβίκας, Ταξιάρχης Φούντας, Γιώργος Γιακουμάκης, Γιώργος Μασούρας, Βαγγέλης Παυλίδης.

Οι προπονήσεις των διεθνών θα αρχίσουν τμηματικά και αναλόγως της διαθεσιμότητάς τους από την προσεχή Δευτέρα 23 Μαΐου και καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και θα είναι κλειστές για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τους φιλάθλους.

Την Δευτέρα 30 Μαΐου θα ενσωματωθούν στην αποστολή όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Ο Γκουστάβο Πογέτ δήλωσε για τις κλήσεις και τα επερχόμενα παιχνίδια της Εθνικής:

«Από την ημέρα που απέκτησα την τιμή και το προνόμιο να είμαι προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, περίμενα τη στιγμή που θα μπούμε στη διαδικασία των επίσημων αγώνων μας.

Είμαι ενθουσιασμένος που έφτασε αυτή η στιγμή, για την οποία εγώ και οι συνεργάτες μου δουλεύαμε πολύ σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα κάθε μέρα, διότι η αγωνιστική δοκιμασία τεσσάρων διαδοχικών αγώνων σε διάστημα δέκα ημερών, είναι πρωτόγνωρη για όλους και χρειάζεται την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και διαχείριση.

Στην παρούσα χρονική στιγμή, αυτό που θέλω να κάνω είναι να καλωσορίσω στην Εθνική Ομάδα όλους τους παίκτες, με τους οποίους θα αγωνιστούμε με ολοκληρωτικό πάθος και πλήρη συναίσθηση του καθήκοντός μας για όλους τους στόχους μας».