Αλ Θανί για Μουντιάλ: «Ζωτικής σημασίας για εμάς»

Διαβάστε όσα είπε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Χαλίντ Αλ Θανί, καλεσμένος του Συνεδρίου της FIFΑ. 

Αλ Θανί για Μουντιάλ: «Ζωτικής σημασίας για εμάς»

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Χαλίντ Αλ Θανί φιλοξενήθηκε στο σημερινό (31/3) συνέδρια της FIFA. Μάλιστα αναφέρθηκε στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο και τονίζει πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα του η διεξαγωγή του Μουντιάλ.

«Στο Κατάρ έχουμε ξεκάθαρους στόχους. Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι εξαιρετικό, σας προσκαλούμε όλους να έρθετε στη χώρα μας, μικρή σε έκταση αλλά όχι σε φιλοδοξίες. Θέλουμε να σας φιλοξενήσουμε όλους, ξεκινώντας από τις εθνικές ομάδες που θα διαγωνίζονται.

Θα φιλοξενήσουμε τη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο, εκπροσωπώντας τον αραβικό κόσμο. Θέλουμε να δείξουμε σε όλους τις δυνατότητες και το πάθος της περιοχής μας, ανυπομονούμε να χτίσουμε γέφυρες με τον υπόλοιπο κόσμο. Εδώ στο Κατάρ όλοι μπορούν να βιώσουν την εμπειρία ποδοσφαίρου», πρόσθεσε.

Ο Χασάν Αλ-Θαουαντί, γενικός γραμματέας της Ανώτατης Επιτροπής που είναι επιφορτισμένος με την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είπε στους συγκεντρωμένους αντιπροσώπους ότι ήταν απογοητευμένος από τα σχόλια της Κλάβενες και ότι είχε επισκεφθεί το Κατάρ αλλά δεν έκανε καμία επαφή ή αίτημα για συνάντηση.

«Πάντα καλωσορίζουμε την εποικοδομητική κριτική, έχουμε πάντα τις πόρτες μας ανοιχτές για όποιον θέλει να εκπαιδεύσει», είπε.

Η κυβέρνηση του Κατάρ έχει αναφέρει ότι το εργατικό της σύστημα είναι ακόμη ένα έργο σε εξέλιξη, αλλά έχει αρνηθεί τις κατηγορίες σε μια έκθεση του 2021 της Διεθνούς Αμνηστίας ότι χιλιάδες μετανάστες εργάτες υφίστανται εκμετάλλευση.

«Θα ήθελα να ενημερώσω εσάς καθώς και τη νορβηγική ομοσπονδία, ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο δημιουργεί κληρονομιά, εμείς δημιουργούμε κληρονομιά πριν κυλήσει μια μπάλα», είπε ο Αλ-Θαουάντι.

«Έχουμε παρουσιάσει στον κόσμο τι μπορεί να επιτύχει ένα τουρνουά που φιλοξενείται. Νομίζω ότι στο μέλλον οι διεθνείς οργανισμοί θα μπορούσαν να μας βλέπουν ως σημείο αναφοράς για το πώς να επιτύχουμε κληρονομιά. Έχουμε πάντα τις πόρτες μας ανοιχτές και είμαστε πάντα έτοιμοι, χτυπήστε τις πόρτες, δείτε τι κάναμε».