Εθνική Παίδων: Έμεινε αήττητη, αλλά αποκλείστηκε από το Πανευρωπαϊκό

H Εθνική Παίδων έμεινε στο 0-0 με την Ολλανδία και παρότι δεν ηττήθηκε στα προκριματικά, έμεινε εκτός της τελικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ17.

Εθνική Παίδων: Έμεινε αήττητη, αλλά αποκλείστηκε από το Πανευρωπαϊκό

Αήττητη, αλλά χωρίς τη νίκη που θα την έστελνε στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Under 17 στο Ισραήλ, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην Elite Round της διοργάνωσης η Εθνική Παίδων.

Στην 3η και τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης που διεξήχθη επί ολλανδικού εδάφους (Sportpark Parkzicht στο Uden), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναδείχτηκε ισόπαλο χωρίς γκολ (0-0) κόντρα στην Ολλανδία, τερματίζοντας έτσι στην 3η θέση του 1ου Ομίλου με 3 βαθμούς σε 3 ματς (1-1 με την Σλοβακία και 1-1 με την Ουγγαρία στα προηγούμενα).

Στην τελική φάση του EURO 2022 προκρίνονταν οι πρώτοι του κάθε ομίλου και οι 7 καλύτεροι δεύτεροι.

Στο ματς με την Ολλανδία, οι αντίπαλοι της Εθνικής Παίδων ήταν καλύτεροι, αλλά η ομάδα του Αλέξανδρου Αλεξιάδη άντεξε στην πίεση με κορυφαίο τον Αγγελίδη. Στο 78’, μάλιστα, ο Babadi αστόχησε και σε πέναλτι που είχε κάνει ο Αλεξίου στον Van Duiven.

Στο άλλο παιχνίδι του 1ου Ομίλου, η Ουγγαρία νίκησε 3-1 τη Σλοβακία και έτσι οι Μαγυάροι πήραν (μαζί με την Ολλανδία) το εισιτήριο για την τελική φάση ως 2οι.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Kuijsten, Breinburg, Huijsen, Blokzijl, Rovers (74’ Henry), Kleijn, Banzuzi, Van Den Heuvel, Babadi (81’ Rijkhoff), Van Duiven, Slory.

ΕΛΛΑΔΑ: Αγγελίδης, Φίλων, Γκούμας (87’ Μαυρόπουλος), Λιατίφης (54’ Αμπαρτζίδης), Κωττάς, Άνταμ, Αλεξίου, Δεληγιάννης, Κοσίδης (54’ Δρόσος), Γκιτέρσος, Τζίμας (69’ Καλοσκάμης).

Κίτρινες: 13’ Φίλων, 44’ Γκούμας, 78’ Αλεξίου, 90’+ Δεληγιάννης / 71’ Rovers, 90’+ Van Duiven, 90’+ Slory.

Η Τελική Βαθμολογία του Ομίλου:

1.Ολλανδία 5
2.Ουγγαρία 4
3.Ελλάδα 3
4.Σλοβακία 2