Προκριματικά Μουντιάλ: Αυστραλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στα μπαράζ

Η Αυστραλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκρίθηκαν στα μπαράζ της Ασίας και θα μονομαχήσουν για μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Ιράν και Νότια Κορέα τα απευθείας εισιτήρια. 

Προκριματικά Μουντιάλ: Αυστραλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στα μπαράζ

Συμπληρώθηκε το παζλ των ομάδων της Ασίας που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ιαπωνία και Ιράν προκρίθηκαν ως πρώτοι, Σαουδική Αραβία και Νότια Κορέα ως δεύτεροι και πλέον μοναδική εκκρεμότητα είναι το μπαράζ ανάμεσα σε Αυστραλία και ΗΑΕ για το τελευταίο εισιτήριο.

Νωρίς το μεσημέρι η Ιαπωνία, η οποία είχε εξασφαλίσει την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο έμεινε στο 1-1 με το Βιετνάμ το οποίο τερμάτισε τελευταίο στον όμιλο με μόλις 4 βαθμούς. Ο Νγιούγκεν άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 19’ προτού ισοφαρίσει ο Γιοσίντα στο 54’.

Το Ιράν, το οποίο επίσης είχε «κλείσει» την θέση του στο Κατάρ επικράτησε με 2-0 του Λιβάνου χάρη στα τέρματα των Αζμούν και Γιαχανμπάκς με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν τελευταίοι την προκριματική διαδικασία με 6 βαθμούς.

Συρία και Ιράκ έμειναν στο 1-1 με τους Αλ Νταλί και Χουσείν να «βρίσκουν δίχτυα» με τις δύο ομάδες να μένουν εκτός Μουντιάλ.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χάρη στο τέρμα του Αμπντουλάχ στο 54΄ επικράτησαν με 1-0 της αδιάφορης Νότιας Κορέας και θα παίξουν στα μπαράζ της Ασίας.

Ομάν και Κίνα ήταν αδιάφοροι καθώς δεν είχαν μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο όμως οι γηπεδούχοι αποχαιρέτησαν τα προκριματικά «με ψηλά το κεφάλι» καθώς νίκησαν με 2-0 την ομάδα του Ζιάο Πενγκ Λι.

Σε ακόμη ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιγνίδι, η Σαουδική Αραβία επικράτησε με 1-0 της Αυστραλίας με τον Αλ Νταουσάρι να βρίσκει δίχτυα από το σημείο του πέναλτι στο 65'.