Εθνική Ελπίδων: Μάχη κόντρα στην Πορτογαλία

Η Εθνική Ελπίδων υποδέχεται την Τρίτη (29/3, 19.00) την Πορτογαλία στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με στόχο τη νίκη που θα τη φέρει πιο κοντά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 

Εθνική Ελπίδων: Μάχη κόντρα στην Πορτογαλία

Το πιο σημαντικό -μέχρι το επόμενο- ματς της Εθνικής Ελπίδων σε αυτήν την προκριματική φάση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι την Τρίτη (29/3, 19.00) κόντρα στην Πορτογαλία.

Η «γαλανόλευκη» του Γιώργου Σίμου φιλοξενεί στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» την Πορτογαλία και με νίκη θα βρεθεί μια ανάσα από τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Φυσικά και δεν είναι εύκολο το ματς απέναντι στην εξαιρετική Πορτογαλία, ωστόσο όπως είπε και ο ομοσπονδιακός θα πρέπει η Εθνική να έχει τη μέγιστη αγωνιστική διάθεση στον σημερινό αγώνα.

«Ολοκληρώσαμε την προετοιμασία μας και είναι σημαντικό ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές μας είναι υγιείς και έτοιμοι για τον σημαντικό αγώνα με την Πορτογαλία. Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες σε αυτόν τον θεσμό τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας είναι να επιδείξουμε τη μέγιστη δυνατή αγωνιστικότητα και να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή απόδοση που θέλουμε και μπορούμε. Κάνοντας τα παραπάνω, έχουμε καλές πιθανότητες να διεκδικήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τη συνέχεια» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σίμος.

Στην κορυφή με ματς περισσότερο

Η Εθνική προέρχεται από το ευρύ 4-0 με αντίπαλο το Λιχτενστάιν, τη στιγμή μάλιστα που η Πορτογαλία έμεινε στο 1-1 με την Ισλανδία. Οι Ίβηρες λοιπόν προέρχονται από την πρώτη τους βαθμολογική απώλεια, με την Ελλάδα να είναι πρώτη με έναν βαθμό αλλά και ένα παιχνίδι περισσότερο. Η ουσία είναι πως η «γαλανόλευκη» με νίκη σήμερα θα ξεφύγει με τέσσερις, θα έχει ματς περισσότερο βέβαια αλλά και το ματς στην Πορτογαλία το καλοκαίρι.

Η Ελλάδα είναι αήττητη στα εννέα τελευταία παιχνίδια της και φυσικά σήμερα θέλει να δώσει συνέχεια για να κάνει σημαντικό βήμα προς τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί 9 Ιουνίου-2 Ιουλίου 2023 στη Ρουμανία και στη Γεωργία. Θα πάρουν μέρος 16 ομάδες.

Η Ρουμανία και η Γεωργία ως διοργανώτριες, οι εννέα πρώτες από τους προκριματικούς ομίλους, η καλύτερη δεύτερη ομίλου και οι τέσσερις ομάδες που θα προκύψουν από τα τέσσερα ζευγάρια των δευτέρων των υπολοίπων οκτώ ομίλων. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως οι βαθμοί είναι σημαντικοί γιατί μπορεί η «γαλανόλευκη» να περάσει και ως καλύτερη δεύτερη.

Η βαθμολογία: 1. Ελλάδα 17 (7 αγώνες) 2. Πορτογαλία 16 (6 αγώνες) 3. Λευκορωσία 9 (7 αγώνες) 4. Ισλανδία 8 (6 αγώνες) 5. Κύπρος 7 (6 αγώνες) 6. Λιχτενστάιν 0 (8 αγώνες).

Τι απομένει για Ελλάδα και Πορτογαλία

29.03.2022: Ελλάδα - Πορτογαλία (19.00, Τρίπολη)

04.06.2022: Λευκορωσία – Πορτογαλία

06.06.2022: Κύπρος – Ελλάδα

07.06.2022: Λιχτενστάιν – Πορτογαλία

11.06.2022: Πορτογαλία – Ελλάδα

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Ταλιχμανίδης Χρήστος (ΠΑΟΚ), Τζολάκης Κώστας (Ολυμπιακός), Χριστογεώργος Νίκος (Παναθηναϊκός)

Αμυντικοί: Αντζουλάς Γιώργος (Αστέρας Τρίπολης), Διαμαντής Απόστολος (ΟΦΗ), Ζαγαρίτης Βασίλης (Πάρμα), Κίτσος Φώτης (Ολυμπιακός), Μιχελής Νίκος (Βίλεμ), Χριστόπουλος Γιάννης (Αστέρας Τρίπολης)

Μέσοι: Αθανασακόπουλος Ανδρέας (Παναθηναϊκός), Θυμιάνης Κώστας (Ξάνθη), Κανελλόπουλος Γιώργος (Αστέρας Τρίπολης), Κουτσουπιάς Ηλίας (Τερνάνα), Λιάσος Άγγελος (ΠΑΣ Γιάννινα), Μαρίνος Γιώργος (Ολυμπιακός), Μπότος Φοίβος-Ιωάννης, Σαρδέλης Γιάννης (Παναθηναϊκός), Σουρλής Βασίλης (Ολυμπιακός), Τσιγγάρας Θεοχάρης (ΠΑΟΚ)

Επιθετικοί: Γρίβας Φρίξος (Καλαμάτα), Ιωαννίδης Φώτης (Παναθηναϊκός), Κοσίδης Μιχάλης (ΑΕΚ), Τζόλης Χρήστος (Νόριτς), Χριστόπουλος Ευθύμης (ΑΕΚ).

*** O Ιταλός Φάμπιο Μαρέσκα θα διευθύνει την αναμέτρηση. Έχει σφυρίξει στο παρελθόν ματς ομάδας του Γιώργου Σίμου. Συγκεκριμένα, στις 17 Σεπτεμβρίου 2020 ήταν διαιτητής στο Ηράκλειο στο ματς ΟΦΗ – Απόλλων Λεμεσού 0-1 για το Γιουρόπα Λιγκ. Βοηθοί θα είναι ο Μάρκο Μπρέσμες και ο Τζοβάνι Μπατσίνι, τέταρτος ο Λούκα Μάσιμι.