Nations League: Βγαίνει ο αντίπαλος της Εθνικής

Την Τρίτη (29/3) θα μάθει η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου τον τρίτο της αντίπαλο στον δεύτερο όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League.

Nations League: Βγαίνει ο αντίπαλος της Εθνικής

Κύπρος και Εσθονία κοντράρονται απόψε στη Λάρνακα στον μεταξύ τους επαναληπτικό για τη θέση στον 2ο όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League όπου μετέχει και η Ελλάδα

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει κληρωθεί με Βόρεια Ιρλανδία και Κόσοβο, ενώ η τελευταία ομάδα που θα βρεθεί στον δρόμο της θα προκύψει απόψε από τον αγώνα ρεβάνς της Κύπρου με την Εσθονία στη Λάρνακα. Οι ομάδες έμειναν στο 0-0 στο πρώτο παιχνίδι και πλέον θα κληθούν να πάρουν τη νίκη, ώστε να παραμείνουν στην κατηγορία της διοργάνωσης και να μην υποβιβαστούν. Όποια χάσει θα βρεθεί στην 4η κατηγορία του θεσμού, με αντιπάλους στον 2ο όμιλο τη Μάλτα και το Σαν Μαρίνο.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Κύπρου, Νίκος Κωστένογλου, είπε σε δηλώσεις του:

«Είναι πρωτοφανείς η ομοψυχία και η αποφασιστικότητα που παρουσιάζουν οι διεθνείς μας αυτές τις μέρες. Στόχος μας η παραμονή στην τρίτη κατηγορία του Nations League.

Ξέρουμε πως έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, είχαμε κάνει πολύ καλή παρουσία στο πρώτο παιχνίδι, το δεύτερο θα καθορίσει τον συγκεκριμένο στόχο. Γι’ αυτό χρειάζονται υπομονή, στρατηγική αντιμετώπιση των καταστάσεων και οξυδέρκεια σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αυτό το παιχνίδι είναι καθοριστικό γιατί αλλάζει την πορεία της ομάδας. Είναι διαφορετικό να παίζεις στην τρίτη κατηγορία, θα υπάρχει άλλο ύφος και αξιοπιστία, γνωρίζοντας και τους αντιπάλους που θα έχουμε, ομάδες με ικανότητα, θα είναι σημαντικό ως προς την αυτοπεποίθηση και το επίπεδό μας. Θέλει προσοχή, είναι επικίνδυνη ομάδα η Εσθονία, έχει δείξει και στο παρελθόν ότι αγωνίζεται μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Το προφίλ των πλέι άουτ του Nations League

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

24/3: Εσθονία – Κύπρος 0-0

24/3: Μολδαβία – Καζακστάν 1-2

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

(29/3)

17.00: Καζακστάν – Μολδαβία

19.00: Κύπρος – Εσθονία

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΗΣ 3ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Τουρκία

Λουξεμβούργο

Λιθουανία

Νησιά Φερόε

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Βόρεια Ιρλανδία

ΕΛΛΑΔΑ

Κόσοβο

Κύπρος ή Εσθονία

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Σλοβακία

Λευκορωσία

Αζερμπαϊτζάν

Καζακστάν ή Μολδαβία

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Βουλγαρία

Βόρεια Μακεδονία

Γεωργία

Γιβραλτάρ

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΗΣ 4ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Λιχτενστάιν

Καζακστάν ή Μολδαβία

Ανδόρα

Λετονία

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάλτα

Κύπρος ή Εσθονία

Σαν Μαρίνο