Τσιμίκας: «Όλοι θέλουμε να διακριθούμε με την Εθνική ομάδα»

Ο Κώστας Τσιμίκας μίλησε ενόψει του φιλικού αγώνα της Εθνικής μας με το Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα (28/3, 21.00).

Τσιμίκας: «Όλοι θέλουμε να διακριθούμε με την Εθνική ομάδα»

Ο Κώστας Τσιμίκας εκπροσώπησε τους παίκτες της Εθνικής στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Κυριακή (27/3) ενόψει του φιλικού αγώνα με το Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα (28/3, 21.00).

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το φιλικό: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο. Είμαστε έτοιμοι και ήρθαμε για να νικήσουμε. Είμαστε λίγες μέρες με τον νέο μας προπονητή, θα είναι μόλις το δεύτερο παιχνίδι μας. Έχουμε προπονηθεί σκληρά, θέλουμε να δείξουμε τα αποτελέσματα της έως τώρα δουλειά μας, για αυτό είναι άλλωστε τα φιλικά. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά θεωρώ πως είμαστε καλά προετοιμασμένοι».

Για το αν έχουν ανταποκριθεί στη φιλοσοφία του Πογιέτ: «Κάθε αρχή είναι δύσκολη. Είναι αρκετά νέα και φρέσκα τα πράγματα για εμάς αλλά προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στο 100%. Στο πρώτο ματς θεωρώ πως τα πήγαμε αρκετά καλά. Θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε και κόντρα στο Μαυροβούνιο. Παίζουμε για να γινόμαστε καλύτεροι ώστε στο μέλλον να μπορούμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια».

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα: «Είναι οδηγός μας το καλό κλίμα, το έχουμε χτίσει εδώ και καιρό. Όλα τα παιδιά θέλουμε μια διάκριση. Ο κάθε ένας βοηθάει τον άλλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Για τα στοιχεία που είχε η Εθνική στην Ρουμανία και τα στοιχεία που πρέπει να έχει και κόντρα στο Μαυροβούνιο: «Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε θέληση, να κάνουμε ό,τι μας έχει δείξει ο προπονητής μας, να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%, να παλέψουμε σκληρά και στο τέλος ευελπιστούμε να μπορέσουμε να πετύχουμε μια διάκριση. Το θέλει ο καθένας όσο το δυνατόν περισσότερο».