Ολλανδία - Δανία 4-2: Νικητής ήταν ένας και λεγόταν Κρίστιαν Έρικσεν!

Μετά από 287 ημέρες και την κατάρρευσή του στο Euro 2020, ο Κρίστιαν Έρικσεν επέστρεψε στην Εθνική Δανίας και σκόραρε στην φιλική ήττα με 2-4 από την Ολλανδία στο Άμστερνταμ.

Ολλανδία - Δανία 4-2: Νικητής ήταν ένας και λεγόταν Κρίστιαν Έρικσεν!

Απόψε ήταν η βραδιά του! Την 26η Μαρτίου 2022 θα την θυμάται σε όλη του τη ζωή! Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης υποκλίθηκε στο μεγαλείο λεβεντιάς ενός ανθρώπου που κόντεψε να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 29 του χρόνια.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη φιλική νίκη της Ολλανδίας επί της Δανίας με 4-2 στο Άμστερνταμ. Μπορεί να κέρδισαν οι «οράνιε», αλλά όλα τα φλας έπεσαν πάνω στον 30χρονο πλέον Δανό άσο της Μπρέντφορντ.

Μετά από 287 ημέρες ο Έρικσεν ξανακλήθηκε στην Εθνική Δανίας, μπήκε στο ημίχρονο του αγώνα του Άμστερνταμ και μετά από δύο λεπτά σκόραρε! Η «Johan Cruyff Arena» σηκώθηκε στο πόδι και υποκλίθηκε στο μεγαλείο του.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Ολλανδία ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Άνοιξε το σκορ στο 16’ με τον Μπέρχβαϊν και η Δανία ισοφάρισε προσωρινά τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Βέστεργκααρντ (20’).

Ο Ακέ ξαναέδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 29’ και ο Ντεπάι στο 38’ με πέναλτι έγραψε το 3-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο «μίλησε» ο Έρικσεν στο 47’ και στο 71’ ο Μπέρχβαϊν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φλέκεν, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Ακέ (77’ Μαλάσια), Ντάμφρις, Κουπμάινερς, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Μπεργκχούις, Μπέρχβαϊν (77’ Μάλεν), Ντεπάι (77’ Χρούνεφελντ).

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Νέλσον, Βέστεργκααρντ (77’ Λάρσεν), Μπα (46’ Κρίστενσεν), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (24’ λ.τρ. Νόργκααρντ), Μέλε, Πόουλσεν (46’ Όλσεν), Λίνστορμ (46’ Έρικσεν), Βιντ (58’ Ντόλμπεργκ).