Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Δώρο» Σισακό στη Τυνησία – Προβάδισμα πρόκρισης για Αλγερία

Η Τυνησία είδε τον Μουσά Σισακό να της κάνει ένα απίστευτο «δώρο» στο πρώτο ημίχρονο με το Μάλι, ενώ η Αλγερία διατήρησε την εστία της ακέραιη κόντρα στο Καμερούν και έχει το πλεονέκτημα ενόψει επαναληπτικού.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Δώρο» Σισακό στη Τυνησία – Προβάδισμα πρόκρισης για Αλγερία

Η ουσία υπερίσχυσε των πάντων στον πρώτο αγώνα των προκριματικών Αφρικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Τυνησία και Αλγερία αναδείχθηκαν νικητές στη πρώτη πράξη απέναντι σε Μάλι και Καμερούν αντίστοιχα, αν και ο τρόπος που έφτασαν ως εκεί διαφέρει παρά σάρκας.

Μάλι – Τυνησία 0-1

Σε μία αναμέτρηση όπου αμφότερες οι δύο ομάδες έχασαν από ένα πέναλτι μετ εξέτασης στο VAR ( Τυνησία 4’ και Μάλι 68’) οι «αετοί της καρχιδόνας» έμελλε να πάρουν τη νίκη-μισή πρόκριση με… αυτογκόλ. Αρνητικός πρωταγωνιστής στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν ο Μουσά Σισακό, ο οποίος πέρα από το γεγονός ότι έβαλε μπροστά τη Τυνησία στο 36' με δικό του λάθος, τέσσερα λεπτά μετά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και άφησε το Μάλι με 10 παίκτες!

Καμερούν – Αλγερία 0-1

Ένα ημίχρονο έφτανε στην Αλγερία προκειμένου να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο σοβαροί και στο 40΄πήραν το προβάδισμα, με τον Ισλάμ Σλιμανί να ανοίγει το σκορ με μία εκπληκτική κεφαλιά. Η υπόλοιπη αναμέτρηση κύλησε σε παρόμοιους ρυθμούς, με το Καμερούν όσο περνάει η ώρα να πιέζει ακόμη περισσότερο, να βρίσκει φάσεις, αλλά εν τέλει να μένει στο «μηδέν».

Οι επαναληπτικοί

Τυνησία – Μάλι 29/3 22:30

Αλγερία – Καμερούν 29/3 22:30