Ζαρντίμ: «Θα προκριθεί η Πορτογαλία. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Σάντος»

Το εγκώμιο του Φερνάντο Σάντος έπλεξε σε δηλώσεις του ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού Λεονάρντο Ζαρντίμ και εξέφρασε την πίστη του ότι η Πορτογαλία θα προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα φαβορί, κατά τον ίδιο, για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ζαρντίμ: «Θα προκριθεί η Πορτογαλία. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Σάντος»

Στην προσπάθεια που θα καταβάλει η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας στα μπαράζ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού έπλεξε το εγκώμιο του ομοσπονδιακού τεχνικού των Ιβήρων Φερνάντο Σάντος και εξέφρασε την άποψή του ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο, που θα διεξαχθεί φέτος στα γήπεδα του Κατάρ.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτούς τους παίκτες. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Έχω επίσης απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή μας. Ο Φερνάντο Σάντος είναι ο μόνος που έχει κερδίσει τρόπαια με την Πορτογαλία και πιστεύω ότι θα πάρει την πρόκριση με την ομάδα. Η Πορτογαλία έχει πολλούς νεαρούς παίκτες. Επτά ή οκτώ, συμπεριλαμβανομένων των Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες ή Ρούμπεν Ντίας, είναι ακόμα νέοι και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής.

Μετά είναι φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και ο Πέπε, ο Φόντε και ο Μουτίνιο. Αυτοί οι παίκτες φέρνουν εμπειρία. Δεν ξέρω πόσο ακόμα. Ίσως σε έναν τελευταίο κύκλο δύο ετών; Θα εξαρτηθεί από την ικανότητα του καθενός να παίξει στο παιχνίδι. υψηλότερο επίπεδο», σημείωσε σχετικά.

Όσον αφορά τα φαβορί που θεωρεί για την κατάκτηση του τροπαίου στα γήπεδα του Κατάρ, σημείωσε:

«Τα φαβορί παραμένουν τα ίδια, λίγοι Ευρωπαίοι και η Βραζιλία. Λιγότερο η Αργεντινή. Η Ισπανία είναι καλύτερη. Εξαρτάται επίσης από τη φόρμα εκείνη τη στιγμή και την κλήρωση. Ανάλογα με αυτή, υπάρχουν και ομάδες όπως η Πορτογαλία ή η Ιταλία που μπορούν φτάσουν σε ένα κατόρθωμα.

Όσο για τη Γαλλία είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι η εθνική που έχει τις περισσότερες λύσεις στον κόσμο, με παίκτες εξαιρετικούς. Από την επιστροφή του Μπενζεμά έχει ξανακερδίσει σε ποιότητα».