Μαντσίνι: «Η βάση μας είναι παίκτες που κατέκτησαν το Euro. Θέλουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, τόνισε ότι θα στηριχθεί στους παίκτες που κατέκτησαν το Euro ενόψει της μάχης στα πλέι-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η κατάκτηση του τροπαίου.

Μαντσίνι: «Η βάση μας είναι παίκτες που κατέκτησαν το Euro. Θέλουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Βόρεια Μακεδονία την ερχόμενη Πέμπτη (24/3) στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα» του Παλέρμο έχει στρέψει την προσοχή της η εθνική ομάδα της Ιταλίας, με την ελπίδα να πάρει τη νίκη ώστε να βρεθεί στον τελικό των πλέι-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για να διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά κόντρα στον νικητή του Τουρκία – Πορτογαλία.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα», Ρομπέρτο Μαντσίνι, τόνισε ότι θα στηριχθεί στους παίκτες που οδήγησαν την εθνική ομάδα στην κατάκτηση του πρόσφατου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ αναφέρθηκε και στον λόγο που αποφάσισε να μην καλέσει στην εθνική τον Μάριο Μπαλοτέλι.

«Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε και πήρα μαζί μου στην τελική αποστολή τους παίκτες που θεωρώ ότι θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν περισσότερο. Δεν έχουμε χώρο για να δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Επέλεξα τον Ζοάο Πέδρο αντί του Μπαλοτέλι γιατί μπορεί να παίξει επίσης και ως δεύτερος επιθετικός ή και στα πλάγια.

Η βάση μας είναι οι παίκτες που κατέκτησαν το Euro, πλην του Μπερναρντέσκι που δεν είναι στα καλύτερά του και μερικών ακόμα παικτών αφού δεν μπορώ να καλέσω 40 ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να προσέξουμε την Βόρεια Μακεδονία, δεν θα είναι απλή υπόθεση το ματς», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Θέλουμε να βρεθούμε αρχικά στα τελικά του Μουντιάλ. Έχω μόνο το θετικό σενάριο στο μυαλό μου, επειδή έχουμε γερές βάσεις ως ομάδα. Ο απώτερος στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει πρώτα να πάρουμε τις νίκες στα δύο ματς που έρχονται.

Είχαμε λίγο χρόνο να προετοιμάσουμε το ματς με την Βόρεια Μακεδονία, αλλά είμαι ήρεμος. Έχω άξιους παίκτες και επαγγελματίες που από το τίποτα έφτασαν στην κατάκτηση του Euro, όταν ουδείς πίστευε σε εκείνους. Πραγματικά ουδείς».