Πογιέτ: Ξεκαθάρισε πως η πόρτα είναι ανοικτή για τους Μανωλά, Σιόβα και Παπασταθόπουλο!

Ο Γκουστάβο Πογιέτ άφησε ανοιχτή την πόρτα της εθνικής για τους Παπασταθόπουλο, Σιόβα και Μανωλά στην παρουσίασή του.

Πογιέτ: Ξεκαθάρισε πως η πόρτα είναι ανοικτή για τους Μανωλά, Σιόβα και Παπασταθόπουλο!

«Είμαι εδώ για να κερδίζω». Με αυτή την φράση ο Γκουστάβο Πογιέτ έδωσε το στίγμα του στην σημερινή παρουσίασή του ως νέος προπονητής της εθνικής ανδρών.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκαθάρισε πως πρώτα θέλει να δημιουργήσει μία νέα ομάδα και άφησε ανοιχτό το παράθυρο για επιστροφή των Παπασταθόπουλου, Σιόβα και Μανωλά.

«Δεν ξέρω ακριβώς τι έχει γίνει στο παρελθόν. Δεν τους έχω μιλήσει, αλλά το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Ξεκινάμε από το μηδέν. Μία νέα αρχή για να εκπροσωπήσουμε την χώρα. Όχι τους συλλόγους. Αν είμαστε ενωμένοι η πόρτα είναι ανοιχτή για κάθε ποδοσφαιριστή που μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιωθούμε. Δεν υπάρχουν τιμωρίες. Ξέρω τον Σιόβα προσωπικά οπότε θα είναι εύκολο το τηλεφώνημά μου μαζί του.» είπε χαρακτηριστικά.

«Ευχαριστώ την διοίκηση της ΕΠΟ που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα. Είχα υπέροχη περίοδο την τελευταία φορά που ήμουν εδώ ως προπονητής και είναι τιμή να δουλέψω για την εθνική. Θα δουλέψω σκληρά για να έρθουν οι επιτυχίες και πάλι στην ομάδα. Πιστεύω στην ποιότητα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Παρακολουθώ τους παίκτες από τότε που πέρασα την πρώτη μου προπονητική θητεία εδώ. Πιστεύω ότι αν δουλέψουμε όλοι μαζί θα φέρουμε τις επιτυχίες που θέλουμε. Κάνουμε μία νέα αρχή, από το μηδέν» ανέφερε στον πρόλογό του ο Πογιέτ.

Είπε ακόμη:

Για τους λόγους που αποδέχτηκε την πρόταση και τι χρειάζεται η εθνική για να φτάσει σε τροχιά προκρίσεων: «Επειδή πιστεύω πολύ στην ποιότητα των παικτών και γι' αυτό είπα το "ναι". Ο στόχος είναι να ενωθούμε και να προσπαθήσουμε να τα πάμε καλά στο Nations League και να είμαστε πρώτοι στον όμιλο και στη συνέχεια να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού ώστε να επανέλθουμε στις μεγάλες διοργανώσεις».

Για το στυλ παιχνιδιού που θα ακολουθήσει: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν διάφοροι τρόποι να παίξεις. Μπορείς να παίξεις το ωραιότερο ποδόσφαιρο χωρίς να πετύχεις τους στόχους σου. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Να φερθούμε έξυπνα. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε νίκες και ωραίο ποδόσφαιρο. Θα χρησιμοποιήσουμε την ποιότητα και το πάθος των παικτών. Φτιάχνοντας μια ταυτότητα που θα με αντιπροσωπεύει, αλλά και την Ελλάδα, να φτάσουμε την ομάδα σε ένα επίπεδο που θα φτάνει στους στόχους της. Είμαι εδώ για να κερδίσω.

Για την ταυτότητα που θέλει να περάσει: «Να υπάρχει πειθαρχεία, ειλικρίνεια, να δουλεύουμε σκληρά στο 100%, να εκπροσωπήσουμε την χώρα επάξια και να κάνουμε τους οπαδούς και πολίτες της χώρας περήφανους. Μετά από αυτό πάμε στο ποδοσφαιρικό σκέλος που θέλω να τους περάσω ότι είναι το σημαντικότερο πράγμα, αλλά παράλληλα να το διασκεδάζουμε και να κερδίζουμε. Η ιδέα είναι να κερδίζουμε με τους παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι. Δεν θα αναλύσω εδώ συστήματα και προπονήσεις»

Για το ότι εργάζεται πρώτη φορά σε εθνική ομάδα: «Προφανώς από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι μας. Θα κρατήσω τα καλά στοιχεία που έχω δει από την εθνική στα προκριματικά και τα φιλικά. Με αυτά θα βάλω την δική μου φιλοσοφία. Θέλω να φέρουμε μία ισορροπία. Είχε καλή αμυντική λειτουργία η εθνική ομάδα, αλλά θέλουμε μία ισορροπία με δημιουργικότητα και ευκολίες στο σκοράρισμα».

Για το αν η εθνική θα είναι μια ομάδα «κλειστού γκρουπ» ποδοσφαιριστών: «Θα μιλήσουμε με όλη την ομάδα για το πρώτο γκρουπ που θα καλέσουμε. Μετά τα πρώτα ματς θα είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα για το τι χρειαζόμαστε. Θέλουμε να έχουμε ένα συμπαγές γκρουπ παικτών. Ζούμε σε μια περίοδο πανδημίας όμως, με τραυματισμούς παικτών... Συμβαίνουν πολλά και πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να βρούμε γρήγορα τον κορμό της ομάδας, αλλά πάντα μπορεί να χρειάζονται αλλαγές»