Copa Africa: Στους «8» η Ισημερινή Γουϊνέα, «λύγισε» στα πέναλτι το Μάλι (6-5)

Η Ισημερινή Γουϊνέα νίκησε 6-5 στα πέναλτι το Μάλι μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Copa Africa όπου θα αντιμετωπίσει την Σενεγάλη.

Copa Africa: Στους «8» η Ισημερινή Γουϊνέα, «λύγισε» στα πέναλτι το Μάλι (6-5)

Στην Ισημερινή Γουϊνέα κατέληξε το τελευταίο χρονικά «εισιτήριο» για την είσοδο στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που διεξάγεται φέτος στα γήπεδα του Καμερούν.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας νίκησε 6-5 στα πέναλτι το Μάλι στον μεταξύ τους αγώνα για την φάση των «16» του θεσμού και θα αντιμετωπίσει πλέον τη Σενεγάλη στην επόμενη φάση με έπαθλο την είσοδο στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες έμειναν «άσφαιρες». Το Μάλι διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Ντουμπιά βρέθηκε στο χορτάρι έπειτα από σύγκρουσή του με τον Μιράντα, αλλά ο διαιτητής της συνάντησης αφού εξέτασε τη φάση στο VAR δεν καταλόγισε παράβαση, ενώ στην επανάληψη παρά τις εκατέρωθεν επιθετικές προσπάθειες το 0-0 παρέμεινε ανέπαφο. Έτσι, τα συγκροτήματα οδηγήθηκαν στην παράταση.

Το γκολ δεν ήρθε τελικά ούτε στον επιπλέον χρόνο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Εκεί, μοιραίοι παίκτες για το Μάλι ήταν οι Χαϊνταρά, Χαμαρί Τραορέ και Σακό που δεν κατάφεραν να σκοράρουν και η Ισημερινή πήρε τη νίκη με 6-5 αλλά και το «χρυσό» εισιτήριο για την συμμετοχή της στα προημιτελικά.

ΜΑΛΙ: Μπουνκορό, Χαμαρί Τραορέ, Σακό, Κουγιατέ, Μασαντιό Χαϊνταρά, Αμαντού Χαϊνταρά (108’ Ντιένγκ), Καμαρά, Μπισουμά (70’ Ανταμά Νος Τραορέ), Ανταμά Τραορέ (70’ Τζενεπό), Κονέ (84’ Μπιλάλ Τουρέ), Ντουμπιά

ΙΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΟΥΙΝΕΑ: Οβόνο, Ακάπο, Εστέμπαν, Κόκο, Εντσάμα, Σαλβαδόρ, Γκανέτ, Ματσίν (82’ Μπελιμά), Μιράντα (63’ Μπάιλα), Μπικορό (82’ Ενέμε), Χανζά (63’ Ενσούε)