Copa Africa: Στα προημιτελικά η Σενεγάλη του Σισέ, επιστρέφει ο Γκάρι Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό(2-0)

Η Σενεγάλη με τον Παπ Αμπού Σισέ στην αποστολή της νίκησε 2-0 το Πράσινο Ακρωτήρι και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Γκάρι Ροντρίγκες ενόψει ΠΑΟΚ.

Copa Africa: Στα προημιτελικά η Σενεγάλη του Σισέ, επιστρέφει ο Γκάρι Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό(2-0)

Στο «κόλπο» της διεκδίκησης του φετινού τίτλου στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής παρέμεινε η Σενεγάλη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας κέρδισε 2-0 το Πράσινο Ακρωτήρι για την φάση των «16» της διοργάνωσης και προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει πλέον το νικητή του ζευγαριού Μάλι - Ισημερινή Γουινέα που κοντράρονται αύριο (26/1).

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ολοκληρώθηκαν πλέον οι υποχρεώσεις του Γκάρι Ροντρίγκες με το Πράσινο Ακρωτήρι. Ο άσος του Ολυμπιακού ξεκίνησε για ακόμα μία φορά στο βασικό σχήμα της ομάδας του και αντικαταστάθηκε στο 59’ από τον Μάρτσιο, ενώ, πλέον, θα επιστρέψει στη χώρα μας και το «άντρο» των «ερυθρόλευκων» ενόψει του αγώνα των Πειραιωτών με τον ΠΑΟΚ (30/1).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το Πράσινο Ακρωτήρι, που τις προηγούμενες ημέρες αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα με τροφικές δηλητηριάσεις (πέντε παίκτες και ακόμα τρία μέλη της αποστολής), έμεινε με δέκα παίκτες στο 21’ λόγω αποβολής του Αντράντε για αντιαθλητικό μαρκάρισμα, ενώ στο 57’ είδε και τον τερματοφύλακα Βοζίνια να αποβάλλεται και να μένει έτσι με εννέα ποδοσφαιριστές!

Η Σενεγάλη, που είχε στην αποστολή της τον Παπ Αμπού Σισέ (σ. έμεινε στον πάγκο) εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και έφτασε τελικά στο 1-0 στο 63’ με τον Σαντιό Μανέ της Λίβερπουλ και στο 92’ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Σεΐκ Ντιένγκ (2-0) «σφραγίζοντας» έτσι την πρόκριση.

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί ότι από το παιχνίδι αποχώρησε τραυματίας ο σκόρερ Μανέ, λόγω της της σφοδρής σύγκρουσης που είχε με κεφαλιά με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Ε. Μεντί, Σαρ, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Σις (82’ Μπάλο-Τουρέ, 90’ Μπαγιέ), Ντιά, Ι. Γκέιγ, Ν. Μεντί, Π. Γκέιγ (82’ Λοπί), Ντιεντιού, Μανέ (70’ Ντιενγκ)

ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ: Βοζίνια, Στ. Φορτές, Ρ. Λόπες (Ντίνεϊ), Στοπίρα, Τζ. Φόρτες, Αντράντε, Ρότσα Σάντος (Χ. Ταβάρες), Ν. Ταβάρες (69’ Μπόρζες), Γ. Ροντρίγκες (59’ Μάρσιο), Μέντες (75’ Σεμέδο), Μοντέιρο