Copa Africa: Σε άλλο γήπεδο της Γιαουντέ ο προημιτελικός της Κυριακής (30/1) λόγω της τραγωδίας

Ο Κυριακάτικος αγώνας (30/1) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη Γιαουντέ, θα μεταφερθεί στο δεύτερο στάδιο της πρωτεύουσας του Καμερούν μετά την τραγωδία με τους νεκρούς οπαδούς.

Copa Africa: Σε άλλο γήπεδο της Γιαουντέ ο προημιτελικός της Κυριακής (30/1) λόγω της τραγωδίας

Το στάδιο «Ολεμπέ» της Γιαουντέ επρόκειτο να φιλοξενήσει την προσεχή Κυριακή έναν προημιτελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, που διεξάγεται φέτος στα γήπεδα του Καμερούν. Μετά την χθεσινή τραγωδία ωστόσο, με τους νεκρούς οπαδούς στον αγώνα της διοργανώτριας χώρας απέναντι στις Ν. Κομόρες για την φάση των «16», αποφασίστηκε ο επόμενος αγώνας στη Γιαουντέ να μεταφερθεί στο δεύτερο στάδιο της πρωτεύουσας της χώρας, το «Αχμαντού Αχιτζό».

Πρόκειται για το παιχνίδι που θα προκύψει από τους νικητές των ζευγαριών Ακτή Ελεφαντοστού-Αίγυπτος και Μαρόκο-Μαλάουι.

Για το σχετικό θέμα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου (CAF), Πατρίς Μοτσέπε, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε:

«Η συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή στο γήπεδο Ολεμπέ θα γίνει στο στάδιο Αχμαντού Αχιτζό. Θέλουμε επείγοντα μέτρα για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί και μια έκθεση μέχρι την Παρασκευή για να εξηγήσουμε τι πήγε στραβά. Σαφώς υπήρχαν ελλείψεις, αστοχίες σε αδυναμίες, υπήρχαν προβλήματα που έπρεπε να είχαν προβλεφθεί. Η ασφάλεια των θεατών πρέπει να είναι το πρωταρχικό μας καθήκον και υποχρέωση. Υπήρχε μια πύλη κλειστή για ανεξήγητους λόγους».

Πέραν αυτών, ο Μοτσέπε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει και η έδρα των ημιτελικών της διοργάνωσης εάν οι τοπικές αρχές στο Καμερούν δεν εγγυηθούν βελτιωμένη ασφάλεια, ενώ υπογράμμισε επίσης πως αν και αρχικά είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να αναβληθούν οι σημερινοί (25/1) αγώνες της φάσης των «16», εν τούτοις αποφασίστηκε να διεξαχθούν κανονικά.