Η Βραζιλία κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους ποδοσφαιριστές

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους ποδοσφαιριστές προκειμένου να λάβουν μέρος στις διοργανώσεις της.

Η Βραζιλία κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους ποδοσφαιριστές

Η βραζιλιάνικη Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CBF) είναι αποφασισμένη να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους παίκτες που θέλουν να λάβουν μέρος στις διοργανώσεις της το 2022.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο το πιστοποιητικό εμβολιασμού αναμένεται να είναι υποχρεωτικό για αθλητές και μέλη της τεχνικής επιτροπής με την ποινή της μη εξουσιοδότησης να συμμετάσχουν στους αγώνες της σεζόν 2022.

Αυτό θα ισχύει για τους αγώνες πρωταθλήματος της Βραζιλίας, και για τους αγώνες του Κυπέλλου, ενώ θα παραμένει η υποχρέωση αρνητικού ελέγχου για τον κορονοϊό πριν από κάθε παιχνίδι.

Ο πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της ομοσπονδίας, Ζόρζε Παγκούρα δήλωσε για το θέμα: «Ένα μεγάλο ποσοστό των νοσηλευόμενων ασθενών δεν είναι εμβολιασμένοι. Η παραλλαγή Omicron, είναι πολύ μεταδοτική και οι αθλητές πρέπει να παίζουν χωρίς μάσκα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να απαιτήσουμε από όλους να εμβολιασθούν για να αποφευχθούν σοβαρά λοιμώξεις».