Copa Africa: Η Αίγυπτος ακολούθησε τη Νιγηρία του Ονιεκούρου στους «16»

Μετά τη Νιγηρία η Αίγυπτος έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης. Αποκλείστηκαν Γουινέα-Μπισάου και Σουδάν.

Copa Africa: Η Αίγυπτος ακολούθησε τη Νιγηρία του Ονιεκούρου στους «16»

Στην Αίγυπτο κατέληξε τελικά το δεύτερο «εισιτήριο» από τον τέταρτο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Στην τελευταία αγωνιστική του γκρουπ οι «Φαράω» κέρδισαν 1-0 το Σουδάν και τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου, που τους έστειλε στον επόμενο γύρο. Το «χρυσό» γκολ της συνάντησης πέτυχε στο 35’ ο Αμπντελμονέιμ.

Το Σουδάν με τη σειρά του έμεινε τρίτο στο γκρουπ και με μόλις έναν πόντο στη συγκομιδή του αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, όπως επίσης και η Γουνέα – Μπισάου που έμεινε τελευταία.

Η Γουινέα Μπισάου ηττήθηκε με τη σειρά της 2-0 από τη Νιγηρία, η οποία με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έφτασε τους 9 πόντους στην πρώτη θέση του ομίλου.

Τα γκολ των «αετών» πέτυχαν οι Σαντίκ (56’) και Γουίλιαμ Τρόουστ-Εκόνγκ (75’), ενώ Χένρι Ονιεκούρου του Ολυμπιακού αγωνίστηκε στο παιχνίδι για τους θριαμβευτές ως αλλαγή στο 85’ αντικαθιστώντας τον Ιχενεάτσο.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής
19/1: Γουινέα Μπισάου – Νιγηρία 0-2, Αίγυπτος – Σουδάν 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ