Copa Africa: Στους «16» η Σενεγάλη του Σισέ και η Γουινέα του Καμαρά, περιμένει το Μαλάουι

Η Σενεγάλη του Παπέ Σισέ και η Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις του 2ου ομίλου και «σφράγισαν» τη συμμετοχή τους στους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ενώ το Μαλάουι ελπίζει στην πρόκριση μέσω της τρίτης θέσης στο γκρουπ.

Copa Africa: Στους «16» η Σενεγάλη του Σισέ και η Γουινέα του Καμαρά, περιμένει το Μαλάουι

Η Σενεγάλη του Παπέ Σισέ και η Γουϊνέα του Αγκιμπού Καμαρά βγήκαν μεγάλες κερδισμένες από τη μάχη στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για την απευθείας πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Αμφότερες τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ και πέρασαν στην επόμενη φάση, ενώ αντίθετα το Μαλάουι που έμεινε τρίτο σε ισοβαθμία με την Γουϊνέα και θα περιμένει πλέον την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων για να δει αν θα βρίσκεται ανάμεσα στις ομάδες που θα προχωρήσουν στους «16» ως καλύτερες τρίτες.

Αναλυτικότερα, η Σενεγάλη αντιμετώπισε στην τελευταία αγωνιστική το Μαλάουι, με τον Παπέ Σισέ του Ολυμπιακού να μένει στον πάγκο των «λιονταριών» και να μην χρησιμοποιείται από τον προπονητή του. Τόσο κατά την διάρκεια του πρώτου όσο και του δευτέρου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες βρέθηκαν κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος. Εν τέλει όμως, έμειναν «άσφαιρες» και μοιράστηκαν τον πόντο, ο οποίος χάρισε στην Σενεγάλη την πρωτιά στον όμιλο.

Στο άλλο ματς, η Ζιμπάμπουε πανηγύρισε την παρθενική της νίκη στον όμιλο με 2-1 επί της Γουινέας. Εκ του αποτελέσματος όμως έμεινε τελευταία στο γκρουπ και αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού, σε αντίθεση με την Γουϊνέα που πέρασε στους «16» μέσω της δεύτερης θέσης.

Οι «πολεμιστές» προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο ημίχρονο χάρη στα γκολ των Νόουλετζ Μουσόνα (26’) και Κουντακουάσε Μαχάτσι (43’), ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης (49') ο Ναμπί Κεϊτά της Λίβερπουλ μείωσε σε 2-1 για την Γουϊνέα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Copa Africa: Πρώτη γυναίκα διαιτητής στην ιστορία της διοργάνωσης

Εκτός αποστολής για την Γουινέα στο συγκεκριμένο ματς έμεινε ο Αγκιμπού Καμαρά, καθώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Μαλάουι – Σενεγάλη 0-0

Ζιμπάμπουε – Γουινέα 2-1
(26’ Μουσόνα, 43’ Μαχάτσι – 49’ Κεϊτά)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ