Copa Africa: Στους «16» Καμερούν και Μπουρκίνα Φάσο, «ζωντανό» με Ροντρίγκες το Πράσινο Ακρωτήρι

Καμερούν και Μπουρκίνα Φάσο «σφράγισαν» την συμμετοχή τους στους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από τον 1o όμιλο, ενώ το Πράσινο Ακρωτήρι χάρη σε γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες του Ολυμπιακού θέτει υποψηφιότητα για την πρόκριση μέσω της τρίτης θέσης.

Copa Africa: Στους «16» Καμερούν και Μπουρκίνα Φάσο, «ζωντανό» με Ροντρίγκες το Πράσινο Ακρωτήρι

Την παρουσία τους στους «16» του φετινού Κυπέλλου Εθνών Αφρικής «σφράγισαν» στην τελευταία αγωνιστική Καμερούν και Μπουρκίνα Φάσο, που τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις του 1ου ομίλου της διοργάνωσης.

Αντίθετα, το Πράσινο Ακρωτήρι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην τρίτη θέση του γκρουπ σε ισοβαθμία με την Μπουρκίνα Φάσο και θα περιμένει πλέον την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής σε όλους τους ομίλους για να μάθει αν θα βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες τρίτες ομάδες που θα πάρουν το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο του θεσμού.

Αναλυτικότερα, στην τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου το Καμερούν αναδείχτηκε ισόπαλο 1-1 με το Πράσινο Ακρωτήρι, σε ένα παιχνίδι που έφερε αντιμέτωπους τους δύο άσους του Ολυμπιακού, τον Γκάρι Ροντρίγκες και τον Πιερ Κούντε. Τα «λιοντάρια», που παρατάχθηκαν με τον Κούντε στο βασικό τους σχήμα, άνοιξαν το σκορ στο 39’ με τον Αμπουμπακάρ.

Στην επανάληψη όμως, ο Γκάρι Ροντρίγκες μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή για το Πράσινο Ακρωτήρι στο 46’ και στο 53’ βρήκε δίχτυα από ασίστ του Σάντος, γράφοντας το 1-1 που κράτησε την εθνική του στο «κόλπο» της πρόκρισης για τον επόμενο γύρο.

Την ίδια στιγμή, με το ίδιο σκορ (1-1) ολοκληρώθηκε και το έτερο ματς του ομίλου ανάμεσα στην Μπουρκίνα Φάσο και την Αιθιοπία. Ο Σιρίλ Μπαγιαλά έγραψε το 1-0 για την Μπουρκίνα Φάσο στο 24’, αλλά στο 52’ η Αιθιοπία κέρδισε πέναλτι και ο Κεμπέντε το μετέτρεψε σε γκολ για το 1-1.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής
Μπουρκίνα Φάσο – Αιθιοπία 1-1
(24’ Μπαγιαλά – 52’ πέν. Κεμπέντε)

Πράσινο Ακρωτήρι – Καμερούν 1-1
(53’ Γ. Ροντρίγκες – 39’ Αμπουμπακάρ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ