Copa Africa: Τρίποντο «χρυσάφι» για Ισημερινή Γουινέα, κοντά στον αποκλεισμό η κάτοχος Αλγερία (0-1)

Η Ισημερινή Γουινέα μπήκε δυναμικά στο κυνήγι της πρόκρισης από τον 5ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής νικώντας 1-0 την κάτοχο του τροπαίου Αλγερία, η οποία φλερτάρει πλέον με πρόωρο αποκλεισμό από την διοργάνωση.

Copa Africa: Τρίποντο «χρυσάφι» για Ισημερινή Γουινέα, κοντά στον αποκλεισμό η κάτοχος Αλγερία (0-1)

Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η Ισημερινή Γουινέα στη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας κέρδισε 1-0 την κάτοχο του τίτλου Αλγερία και με το τρίποντο αυτό μπήκε δυναμικά πλέον στη μάχη για την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Την ίδια στιγμή όμως, το αποτέλεσμα αυτό έβαλε πλέον σε μεγάλες περιπέτειες την Αλγερία, καθώς βρέθηκε στην τελευταία θέση του γκρουπ με έναν μόλις πόντο στην συγκομιδή της και φλερτάρει με πρόωρο αποκλεισμό από την συνέχεια της φετινής διοργάνωσης.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε για την Ισημερινή Γουϊνέα στο 70’ ο Εστεμπάν Ομπιάνγκ, ενώ οι «αλεπούδες» έμειναν στις πολλές χαμένες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Το αξιοσημείωτο μάλιστα, είναι ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Αλγερία μετά από 35 επίσημους αγώνες.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
ΣΗΜΕΡΑ (16/1)
Ακτή Ελεφαντοστού – Σιέρα Λεόνε 2-2
(25’ Αλέ, 55’ Πεπέ – 55’ Κ. Καμαρά, 93’ Α. Καμαρά)

Αλγερία - Ισημερινή Γουινέα 0-1

(70' Εστεμπάν Ομπιάνγκ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ