Copa Africa: Στο «κόλπο» της πρόκρισης με «καρέ» η Τυνησία (4-0)

Η Τυνησία διέλυσε 4-0 τη Μαυριτανία και με την παρθενική της νίκη στον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής παρέμεινε στο κυνήγι της πρόκρισης για τους «16» της διοργάνωσης.

Copa Africa: Στο «κόλπο» της πρόκρισης με «καρέ» η Τυνησία (4-0)

Την τελευταία αγωνιστική θα κριθούν τα δύο «εισιτήρια» για την απευθείας πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από τον 6o όμιλο, αφού και η Τυνησία μπήκε πλέον στο «κόλπο» της διεκδίκησης μαζί με Γκάμπια και Μάλι.

Οι «αετοί της Καρχηδόνας» διέλυσαν με το εμφατικό 4-0 την Μαυριτανία στην δεύτερη αγωνιστική του γκρουπ και με την παρθενική τους νίκη στον όμιλο μείωσαν στον πόντο την διαφορά τους από Γκάμπια και Μάλι που ισοβαθμούν στην κορυφή.

Αντίθετα, για την Μαυριτανία αυτή ήταν η δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα ματς που ουσιαστικά βάζει τέλος στις βλέψεις της για είσοδο στην επόμενη φάση του θεσμού, ενόψει και της τελευταίας αγωνιστικής.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Τυνησία κυριάρχησε καθ’ όλη την διάρκεια της συνάντησης και πέτυχε από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, φτάνοντας έτσι σε ένα άνετο τρίποντο.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο οι «αετοί της Καρχηδόνας» προηγήθηκαν 2-0 με τα τέρματα των Χάμζα Ματλούτι (4’) και Καζρί (9’). Ο τελευταίος πέτυχε το 3-0 στο 64’ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς και στο 66’ έδωσε την ασίστ στον Σεΐφ Αλ Τζαζίρι για το τελικό 4-0.

Η Τυνησία είχε την ευκαιρία να πετύχει και πέμπτο γκολ, αλλά στο 91’ ο Γιουσέφ Μσακνί δεν κατάφερε να σκοράρει από τη βούλα του πέναλτι.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
ΣΗΜΕΡΑ (16/1)
Γκάμπια – Μάλι 1-1
(90’ πέν. Μπάροου – 79’ πέν. Κονέ)

Τυνησία – Μαυριτανία 4-0
(4’ Ματλούτι, 9’ και 64’ Καζρί, 66’ Τζαζίρι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ