Copa Africa: Στο κόλπο της πρόκρισης η Μπουρκίνα Φάσο, 1-0 το Πράσινο Ακρωτήρι

Η Μπουρκίνα Φάσο κέρδισε 1-0 το Πράσινο Ακρωτήρι και με την παρθενική της νίκη στον 1ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής έμεινε «ζωντανή» στη μάχη της πρόκρισης για τους «16» του θεσμού. Βασικός ο Γκάρι Ροντρίγκες του Ολυμπιακού στο Πράσινο Ακρωτήρι, αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.

Copa Africa: Στο κόλπο της πρόκρισης η Μπουρκίνα Φάσο, 1-0 το Πράσινο Ακρωτήρι

Ζωντανές διατήρησε η Μπουρκίνα Φάσο τις ελπίδες της για πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας κέρδισε 1-0 το Πράσινο Ακρωτήρι για την δεύτερη αγωνιστική του 1ου ομίλου της διοργάνωσης και με την παρθενική του νίκη στο γκρουπ παρέμεινε στο «κόλπο» για την είσοδο στην επόμενη φάση ενόψει και της τελευταίας αγωνιστικής.

Η Μπουρκίνα Φάσο έφτασε στο γκολ στο 39’ με κεφαλιά του Μπαντέ και στο υπόλοιπο της συνάντησης διατήρησε το υπέρ της σκορ και έφτασε στο τρίποντο παρά την πίεση της αντιπάλου της. Το Πράσινο Ακρωτήρι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως για το Πράσινο Ακρωτήρι ο Γκάρι Ροντρίγκες του Ολυμπιακού ξεκίνησε και πάλι στο βασικό σχήμα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος και αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

Στην τελευταία αγωνιστική που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα (17/1), το Πράσινο Ακρωτήρι θα αντιμετωπίσει το Καμερούν, ενώ η Μπουρκίνα Φάσο την Αιθιοπία.