Copa Africa: Απόλυτο το Καμερούν του Κουντέ, 4-1 την Αιθιοπία

Το Καμερούν νίκησε με ανατροπή 4-1 την Αιθιοπία και πέτυχε το «δύο στα δύο» στον πρώτο όμιλο που το φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση τους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Στον πάγκο έμεινε ο Πιερ Κούντε του Ολυμπιακού.

Copa Africa: Απόλυτο το Καμερούν του Κουντέ, 4-1 την Αιθιοπία

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στον πρώτο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής πανηγύρισε το Καμερούν και βρίσκεται πλέον αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας κέρδισε με ανατροπή 4-1 την Αιθιοπία και έφτασε αισίως τους 6 πόντους στην κορυφή του γκρουπ.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, το Καμερούν περιμένει πλέον με αγωνία το έτερο ματς του ομίλου, ανάμεσα στην Πράσινο Ακρωτήρι και την Μπουρκίνα Φάσο (21.00), καθώς σε περίπτωση που η Μπουρκίνα Φάσο δεν πάρει το τρίποντο, τότε τα «αδάμαστα λιοντάρια» θα «σφραγίσουν» και μαθηματικά την είσοδό τους στην επόμενη φάση του θεσμού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Αιθιοπία προηγήθηκε στο ματς μόλις στο τέταρτο λεπτό με το τέρμα που σημείωσε ο Χοτεσά (0-1). Στη συνέχεια όμως δεν κατάφερε να διασφαλίσει το υπέρ της σκορ για να εξασφαλίσει τους πρώτους της βαθμούς. Τα «αδάμαστα λιοντάρια»… ξύπνησαν και μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα (8’) έφτασαν στην ισοφάριση με τον Εκαμπί, ενώ στην επανάληψη πέτυχαν τελικά και την ανατροπή και έφτασαν στο τρίποντο.

Στο δεύτερο 45λεπτο ανέλαβε δράση ο Αμπουμπακάρ που σκόραρε δις σε διάστημα δύο λεπτών (53’ και 55’) κι έδωσε το προβάδισμα στο Καμερούν με 3-1, ενώ στο 67’ ο Εκαμπί σημείωσε και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Στην αποστολή των θριαμβευτών βρισκόταν και ο Πιερ Κούντε, ωστόσο ο άσος του Ολυμπιακού αυτή την φορά έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου με αντίπαλο την Μπουρκίνα Φάσο ο Κούντε ήταν βασικός.