Βαλκάνης: «Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει πίστωση χρόνου»

Ο συνεργάτης του Φαν’τ Σιπ στην εθνική ομάδα, Μιχάλης Βαλκάνης μίλησε για τη «γαλανόλευκη», το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Χρήστο Τζόλη. 

Βαλκάνης: «Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει πίστωση χρόνου»

O Μιχάλης Βαλκάνης, στενός, στενότατος συνεργάτης του Φαν’τ Σιπ στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, μίλησε από το Βέλγιο στο Metropolis 95,5 για την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και την αναγκαιότητα να παίζουν περισσότεροι Έλληνες παίκτες στο εγχώριο Πρωτάθλημα.

Ο Βαλκάνης που θα συνεχίσει την θητεία του, στο Βέλγιο και την Έουπεν, στις δηλώσεις του υποστήριξε:

«Μετά το τέλος με την εθνική ομάδα, ήρθα στο Βέλγιο για να δουλέψω. Η Εθνική ομάδα τα τελευταία δυόμιση χρόνια, χτίσαμε κάτι που ήταν δύσκολο. Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει πίστωση χρόνου. Κάποια παιδιά μέσα στην ομάδα, έδειξαν πως μπορούν να την πάνε πιο ψηλά,. Η νοοτροπία των παικτών ήταν φανταστική και ήταν ανοιχτοί για να μάθουν τον τρόπο παιχνιδιού. Πρέπει να κάνουμε ορισμένα πράγματα για να βοηθήσουν την εθνική. Πρέπει να παίζουν περισσότεροι Έλληνες στο Πρωτάθλημα. Και να υπάρχουν κανόνες, που να έχει νεαρούς παίκτες κάτω των 20 ετών, στον πάγκο της κάθε ομάδας. Εμείς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει ταλέντο ποδοσφαιρικό και πολλά παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν».

- Ποιόν από τους παίκτες της εθνικής ξεχωρίσατε;

«Δέθηκα με όλα τα παιδιά της εθνικής ομάδας, άρα δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Ο Χρήστος Τζόλης ξεχώρισε από τους νεαρούς. Μου αρέσει το χαμόγελό του και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Ακόμη μαθαίνει το παιχνίδι ο Χρήστος, θα βελτιωθεί περισσότερο. Χρειάζεται βοήθεια από ένα προπονητή για να αποδώσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήθελε να δουλεύει μόνο για να βάζει γκολ. Μου άρεσε πολύ να βλέπω ένα νέο παιδί να ευχαριστιέται αυτό που κάνει».