Copa Africa: Ιστορική νίκη για την Γκάμπια, δεν ακούστηκε ο ύμνος της Μαυριτανίας (0-1)

Η Γκάμπια πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής επικρατώντας 1-0 της Μαυριτανίας, η οποία δεν άκουσε τον εθνικό της ύμνο πριν την έναρξη του ματς. Με μισή ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε ο αγώνας, λόγω των όσων έγιναν στο Τυνησία - Μάλι.

Copa Africa: Ιστορική νίκη για την Γκάμπια, δεν ακούστηκε ο ύμνος της Μαυριτανίας (0-1)

Με το «δεξί» ξεκίνησε η Γκάμπια τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην 33η έκδοση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας επιβλήθηκε 1-0 της Μαυριτανίας στην πρεμιέρα του έκτου ομίλου της διοργάνωσης και πανηγύρισε έτσι το παρθενικό της τρίποντο σε τελική φάση της διοργάνωσης.

Το «χρυσό» γκολ στη συνάντηση πέτυχε ο Αμπλιέ Τζάλοου από το 10ο μόλις λεπτό του αγώνα, ενώ τόσο στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου όσο και στην επανάληψη όσο κι αν πίεσε η Μαυριτανία για να φτάσει στην ισοφάριση και να αποσοβήσει την ήττα, τελικά δεν τα κατάφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση εξαιτίας των όσων έγιναν στο άλλο ματς του γκρουπ, ανάμεσα στην Τυνησία και το Μάλι, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και σ’ αυτό το ματς υπήρξε ευτράπελο και συγκεκριμένα κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των ομάδων.

Οι Καμερουνέζοι διοργανωτές έπειτα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες δεν κατάφεραν να παίξουν τον εθνικό ύμνο της Μαυριτανίας πριν το παιχνίδι με την Γκάμπια, με αποτέλεσμα η εξέλιξη αυτή να ενοχλήσει σύσσωμη την αποστολή της εθνικής καθώς άπαντες ένιωθαν προσβεβλημένοι.

Σημειώνεται επίσης πως για την Μαυριτανία ο επιθετικός του Άρη Αμπουμπακάρ Καμαρά ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ: Ντιοπ, Καραμοκό (46' Αμπού Ντεμπά), Χουεϊμπίμπ (80' Αντ. Μπα), Ντελαχί, Αμπέντ, Α. Τιαμ (66' Ο. Καμαρά), Εντιαγέ (65' Ι. Τιαμ), Φοφανά, Μαχμούντ (59' Ντουκαρά), Α. Καμαρά, Π. Μπα

ΓΚΑΜΠΙΑ: Μ. Τζομπ, Τουρέ, Γκόμεζ (82' Σανέχ), Ο. Κόλεϊ, Τζαν, Ε. Κόλεϊ (74' Λ. Τζάλοου), Μαρέχ, Άνταμς, Μπάροου, Α. Τζάλοου (64' Ε. Νταρμπό), Τσίζεϊ (64' Ντ. Νταρμπό)