Βλέπει Copa Africa ο Ολυμπιακός για τους δικούς του και όχι μόνο

Ο Ολυμπιακός από σήμερα (9/1) έχει στραμμένο το βλέμμα του στο Copa Africa προκειμένου να τσεκάρει τους παίκτες του και όχι μόνο.

Βλέπει Copa Africa ο Ολυμπιακός για τους δικούς του και όχι μόνο

Το 33ο Copa Africa κάνει σέντρα σήμερα (9/1) εν μέσω αρκετών προβλημάτων. Συνέβησαν πολλά τις προηγούμενες ημέρες μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή σέντρα της διοργάνωσης και για τον Ολυμπιακό έχει ιδιαίτερη σημασία.

Οι Πειραιώτες είναι μία από τις λίγες ομάδες της Ευρώπης που έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές στα γήπεδα της Αφρικής. Πέντε παίκτες θα αγωνιστούν στο Copa Africa και από σήμερα το βλέμμα τους είναι στραμμένο και εκεί.

Στον Ρέντη μπορεί να έχουν το άγχος τους αυτές τις ημέρες λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά από την άλλη περιμένουν να δουν και τους ποδοσφαιριστές στο Copa Africa για το οποίο έχει γίνει μεγάλη κουβέντα. Ήδη με το… καλησπέρα θα αγωνιστούν οι εθνικές ομάδες δύο ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Το Καμερούν του Πιερ Κούντε θα αντιμετωπίσει την Μπουρκίνα Φάσο (18:00), ενώ το δεύτερο ματς της ημέρας θα διεξαχθεί γίνει ανάμεσα στην Αιθιοπία και το Πράσινο Ακρωτήρι του Γκάρι Ροντρίγκες.

Αύριο (10/1) θα πάρει την σκυτάλη η Σενεγάλη του Παπέ Σισέ κόντρα στη Ζιμπάμπουε και η Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά κόντρα στο Μαλάουι, ενώ την Τρίτη (11/1) η Νιγηρία του Χένρι Ονιεκούρου θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο.

Στον Ρέντη έχουν την αγωνία τους για τους ποδοσφαιριστές τους και θέλουν όλα να κυλήσουν ομαλά. Περιμένουν οι Κούντε, Ροντρίγκες και Ονιεκούρου να ευνοηθούν από αυτή τη διοργάνωση, να πάρουν παιχνίδια και να βρουν ρυθμό, ενώ παίκτες οι Σισέ και Αγκιμπού αναμένεται να ανεβάσουν κι άλλο την χρηματιστηριακή τους αξία εάν κάνουν ένα καλό τουρνουά.

Βέβαια στον Ολυμπιακό δεν θα παρακολουθήσουν το Copa Africa μόνο για να δουν τους δικούς τους παίκτες. Είναι μία διοργάνωση την οποία το τμήμα σκάουτινγκ θα την τσεκάρει καλά θέλοντας να εντοπίσει και νέους… Αγκιμπού. Οι σκάουτς των πρωταθλητών Ελλάδας θα τσεκάρουν παίκτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό. Είναι τακτική των Πειραιωτών, άλλωστε να παρακολουθούν κάθε διοργάνωση με σκοπό να εντοπίσουν περιπτώσεις που θα μπορούσαν να τους απασχολήσουν.