Πρόεδρος Αφρικανικής Συνομοσπονδίας: «Είναι σίγουρο ότι θα γίνει το Copa Africa»

Βέβαιος για την κανονική διεξαγωγή του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής τον επόμενο μήνα στο Καμερούν παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της αφρικανικής Συνομοσπονδίας, Πατρίς Μοτσεπέ.

Πρόεδρος Αφρικανικής Συνομοσπονδίας: «Είναι σίγουρο ότι θα γίνει το Copa Africa»

Κανονικά θα διεξαχθεί η τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από τις 9 Ιανουαρίου ως τις 6 Φεβρουαρίου στα γήπεδα του Καμερούν, κόντρα στις φήμες που ήθελαν την διοργάνωση να βρίσκεται στον «αέρα», όχι μόνο εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού αλλά και όσον αφορά τις υποδομές της διοργάνωσης.

Αυτό ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας, Πατρίς Μοτσεπέ, υπογραμμίζοντας πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το φετινό τουρνουά.

«Θα είμαι στο Καμερούν στις 7 Ιανουαρίου με την σύζυγό μου και τα παιδιά για να γίνουμε μάρτυρες ενός εκπληκτικού τουρνουά. Μπορείτε να δείτε πως υπάρχει δέσμευση στο να είναι σίγουρο πως η διοργάνωση θα γίνει», ήταν το αρχικό σχόλιό του και στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Θα διοργανώσουμε μαζί με τον λαό του Καμερούν ένα υπέροχο τουρνουά. Θα είναι πολύ επιτυχημένο Κόπα Άφρικα. Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε στον κόσμο το καλύτερο αφρικανικό ποδόσφαιρο και την φιλοξενία της Αφρικής. Είναι ένα τουρνουά σημαντικό για τους ανθρώπους της Αφρικής και είμαι περήφανος που η δουλειά έγινε».