Πρόθεση της ECA να μπλοκάρει το Copa Africa, παρακολουθεί τις εξελίξεις ο Ολυμπιακός

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με το Κόπα Άφρικα με τα ευρωπαϊκά κλαμπ να κάνουν τα πάντα για να μην στείλουν τους ποδοσφαιριστές τους. Από κοντά παρακολουθεί ο Ολυμπιακός.

Πρόθεση της ECA να μπλοκάρει το Copa Africa, παρακολουθεί τις εξελίξεις ο Ολυμπιακός

Από την Τετάρτη (15/12) το πρωί αναπτύχθηκε έντονη φημολογία πως το Κόπα Άφρικα δεν θα διεξαχθεί λόγω της μετάλλαξης "Όμικρον", η οποία ήδη έχει αρχίσει να κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο. Η αφρικανική μετάλλαξη του Covid-19 έχει σημάνει συναγερμό σε όλο τον πλανήτη και στην Ευρώπη οι περισσότερες χώρες έχουν λάβει αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Μερικές ώρες αργότερα, ωστόσο, η CAF διέψευσε πως υπάρχει θέμα ματαίωσης του Κόπα Άφρικα. Σύμφωνα με την αφρικανική ομοσπονδία η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά στα γήπεδα του Καμερούν όπως έχει προγραμματιστεί.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν καθησυχάσει. Η ανησυχία στα κλαμπ της Ηπείρου μας είναι πολύ μεγάλη ενόψει του Κόπα Άφρικα, καθώς θεωρούν πως υπάρχουν σοβαρά οργανωτικά κενά και τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί οι ποδοσφαιριστές τους να μολυνθούν από τον κορονοϊό.

Τις τελευταίες ώρες τα Μέσα του εξωτερικού αναφέρουν πως στην Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία. Μάλιστα σύμφωνα με την ECA η αφρικανική ομοσπονδία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Έτσι υπάρχουν σκέψεις να μην επιτρέψει στους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στα ευρωπαϊκά κλαμπ να ταξιδέψουν στην Αφρική για το Κύπελλο Εθνών.

Οι πιέσεις από τα μεγάλα κλαμπ είναι έντονες και ειδικά από αυτά της Premier League που δεν θέλουν να χάσουν τους ποδοσφαιριστές τους. Το θέμα αφορά άμεσα και τον Ολυμπιακό, αφού ήδη έχουν ενημερωθεί πως θα κληθούν στο Κόπα Άφρικα οι Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά (Γουνέα), Πιερ Κούντε (Καμερούν), Γκάρι Ροντρίγκες (Πράσινο Ακρωτήρι). Το πρόβλημα για τους "ερυθρόλευκους" θα είναι ακόμα μεγαλύτερο αφού το πιθανότερο είναι πως θα κληθούν κι άλλοι ποδοσφαιριστές τους.

Ο Ολυμπιακός έχει ενεργό ρόλο στην ECA, αφού η γενική του διευθύντρια, Λίνα Σουλούκου, ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο. Στην Ευρώπη υπάρχει έντονη κινητικότητα για να μπλοκάρουν το Κόπα Άφρικα, ενώ θυμίζουμε πως η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Καμερούν από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου.