Copa Africa: Διάψευση CAF για αναβολή λόγω κορονοϊού

Η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (CAF) ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής για το Copa Africa στο Καμερούν λόγω κορονοϊού, διαψεύδοντας τα σενάρια που έκαναν λόγο για το αντίθετο.

Copa Africa: Διάψευση CAF για αναβολή λόγω κορονοϊού

Η CAF ενημέρωσε ότι οι προετοιμασίες για το Copa Africa συνεχίζονται κανονικά, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αναβολής της διοργάνωσης.

Την Τετάρτη (15/12) κυκλοφόρησε από το γαλλικό RMC ότι η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στο Καμερούν, το οποίο έχει μετατεθεί για τον Ιανουάριο του 2022, λόγω κορονοϊού και της νέας μετάλλαξης «Όμικρον».

Ωστόσο, εκπρόσωπος της CAF μίλησε στην Gazzetta dello Sport, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους και τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής και ακύρωσης της διοργάνωσης:

«Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής θα γίνει και θα παιχτεί στο Καμερούν. Δεν πρέπει να απαντήσουμε σε όσα έχουν γραφτεί στην Ευρώπη, μπορούν να δημοσιεύσουν όλες τις ψεύτικες ειδήσεις που θέλουν, είμαστε στο Καμερούν και προετοιμαζόμαστε για το τουρνουά».