ΕΠΟ: «Υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας»

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση για την αποχώρηση του Τζον Φαν'τ Σιπ από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας ομάδας.

ΕΠΟ: «Υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας»

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ ανακοίνωσε από τα social media ότι αποτελεί παρελθόν για την Εθνική ομάδα. Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα του Ολλανδού προπονητή τονίζοντας πως πράγματι υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, η Διοίκηση της Ε.Π.Ο. αποφάσισε να εξετάσει με ψυχραιμία, ευθυκρισία και επαγγελματισμό, χωρίς καμία βιασύνη και έξωθεν πίεση, την επόμενη ημέρα στην τεχνική ηγεσία και τη συνολική οργάνωση της Εθνικής Ομάδας.

Αποκλειστική και μόνη προτεραιότητα στη διαδικασία αυτή αποτελεί η εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών λειτουργίας της ενόψει του Nations League 2022 και των προκριματικών του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Κατά συνέπεια, στο κρίσιμο αυτό στάδιο, δεν είναι δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις υπό το κράτος οποιασδήποτε πίεσης ή διλήμματος, γιατί πολύ απλά θα είναι λανθασμένες. Η Ε.Π.Ο. το επανέλαβε σε όλους τους τόνους από τη στιγμή που έληξε ο πρόσφατος αγώνας με το Κόσοβο.

Ο κ. Φαν Σχιπ έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει, πριν τη λήξη του συμβολαίου του, από την Εθνική. Σεβόμαστε την απόφασή του αυτή. Πράγματι, άλλωστε, το όραμα μας είναι διαφορετικό δεδομένου και του απολογισμού του “πλάνου Κατάρ”. Η Ε.Π.Ο. ευχαριστεί τον κ. Φαν Σχιπ για όσα προσέφερε στην Εθνική Ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με δεδομένη την εξέλιξη αυτή, η Ε.Π.Ο. στρέφεται πλέον στην αναζήτηση του νέου προπονητή, χωρίς καμία βιασύνη, μιας και ο στόχος είναι η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής επιλογής και η επιστροφή της Εθνικής στις επιτυχίες και στις προκρίσεις σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις».