Νιόπλιας: Διακοπή 20 λεπτών, λόγω καπνογόνων, στο γκολ του Μαχλά που μας έστειλε στο Μουντιάλ (vid)

Νιόπλιας και Μαχλάς θυμήθηκαν την παρθενική πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 της Εθνικής Ελλάδος, που είχε επιτευχθεί στις 17 Νοέμβρη 1993 με νίκη επί της Ρωσίας 1-0, στο ΟΑΚΑ, μετά από δική τους συνεργασία 

Νιόπλιας: Διακοπή 20 λεπτών, λόγω καπνογόνων, στο γκολ του Μαχλά που μας έστειλε στο Μουντιάλ (vid)

Aκριβώς 28 χρονια πριν, στις 17 Νοέμβρη 1993, η Ελλάδα πανηγύριζε την παρθενική της πρόκριση στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου (σ. στις Η.Π.Α.) νικώντας την Ρωσία στο κατάμεστο (παρά το πολικό κρύο...) ΟΑΚΑ με 1-0.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης είχε πετύχει ο Νίκος Μαχλάς με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Νίκου Νιόπλια.

Οι δύο τους θυμήθηκαν για λογαριασμό του OFI TV την ιστορική στιγμή της «γαλανόλευκης» κι εν γένει του Ελληνικού ποδοσφαίρου και την συνεργασία τους στην φάση του γκολ.

«Μου επιστρέφουν την μπάλα πίσω, όλοι οι παίκτες είχαν μαζευτεί στην πλευρά τη δική μου, άρα έμενε κενός χώρος στην περιοχή. Την πετάω με δύναμη μέσα, πετάγεται ο Μαχλάς πολύ δύσκολο γκολ και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Τότε επιτρέπονταν τα καπνογόνα. Σταμάτησε το παιχνίδι για 20 λεπτά από τους καπνούς. Σχεδόν κάθε φίλαθλος είχε και ένα καπνογόνο στο χέρι" ανέσυρε από την μνήμη του ο Νιόπλιας.

Από την πλευρά του ο σκόρερ του θρυλικού τέρματος τόνισε:

«Μετά τη σέντρα του Νιόπλια και την κεφαλιά τη δικιά μου, ήταν ευχάριστο γεγονός που έδωσε χαρά σε όλους τους Έλληνες. Η ατμόσφαιρα είναι ακόμη στο μυαλό μου. Δεν είχα ξαναδεί στη ζωή μου τέτοιο κόσμο, ούτε είχα παίξει σε τέτοιο αγώνα. Ήταν εκπληκτικό συναίσθημα που ακόμα και τώρα το θυμάμαι και το σκέφτομαι. Ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα κατάφερε να προκριθεί στο Παγκόσμιο, ήταν υπέροχο"