Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών και τελικοί στην Ευρώπη

Οι «τελικοί» Πορτογαλία – Σερβία (14/11, 21:45), Ισπανία – Σουηδία (14/11, 21:45) και Κροατία – Ρωσία (14/11, 16:00) θα κρίνουν τρία εισιτήρια για την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2022.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών και τελικοί στην Ευρώπη

Κομβικό είναι αυτό το τριήμερο στους προκριματικούς ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής που θα κρίνει ποιες θα είναι οι υπόλοιπες ομάδες που θα κλειδώσουν την πρώτη θέση στα γκρουπ και θα πανηγυρίσουν την πρόκρισή τους στα τελικά της διοργάνωσης.

Ξεκινώντας από το σημερινό πρόγραμμα, στον πρώτο όμιλο την παράσταση κλέβει ο «τελικός» ανάμεσα στην Πορτογαλία και στη Σερβία (14/11, 21:45) στη Λισαβόνα, οι οποίες ισοβαθμούν στην κορυφή με 17 πόντους. Οι Ίβηρες αρκούνται ακόμα και στην ισοπαλία, ώστε στην ισοβαθμία να πάρουν την πρωτιά, ενώ αντίθετα οι Σέρβοι ψάχνουν μόνο το τρίποντο για να ανατρέψουν την κατάσταση. Στους Πορτογάλους εκτός αποστολής είναι ο τιμωρημένος Πέπε, ενώ στους φιλοξενούμενους δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Νάστασιτς, Πέτκοβιτς, Τζούρισιτς, Λάζοβιτς.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στον δεύτερο όμιλο τώρα όπου μετέχει και η Εθνική μας. Ισπανία και Σουηδία, που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, θα λύσουν τις διαφορές τους στο μεταξύ τους ματς (14/11, 21:45) στη Σεβίλλη με έπαθλο το χρυσό εισιτήριο για την παρουσία τους στα γήπεδα του Κατάρ. Η «φούρια ρόχα» βολεύεται ακόμα και με ισοπαλία, ενώ οι Σκανδιναβοί ψάχνουν μόνο νίκη για να τερματίσουν στην πρώτη θέση.

Στο Σπλιτ η «αρκούδα»

Στο όγδοο γκρουπ η πρωτοπόρος Ρωσία φιλοξενείται από την Κροατία στο Σπλιτ (14/11, 16:00). Και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στις δύο πρώτες θέσεις. Απόψε όμως θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποια εκ των δύο θα σφραγίσει την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση. Η «αρκούδα», που βρίσκεται στο +2 από τη «χρβάτσκα», θέλει μόνο τον πόντο, ενώ οι γηπεδούχοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και το τρίποντο αποτελεί μονόδρομο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για να πάρει την πρωτιά.

Τέλος, στον 10ο όμιλο, με τη Γερμανία να έχει ήδη κλειδώσει τόσο την πρώτη θέση όσο και την απευθείας πρόκριση, μένει να ξεκαθαρίσει ποια θα πάρει τη δεύτερη θέση και θα βρεθεί στα πλέι οφ των προκριματικών. Η Βόρεια Μακεδονία φιλοξενεί την Ισλανδία και θέλει μόνο νίκη για να τερματίσει δεύτερη στο γκρουπ ανεξαρτήτως άλλου αποτελέσματος. Η Ρουμανία με την σειρά της, που φιλοξενείται από το Λιχτενστάιν, χρειάζεται εκτός από το τρίποντο και να μη νικήσει η Βόρεια Μακεδονία την Ισλανδία, ώστε να πάρει αυτή τη δεύτερη θέση, ενώ μαθηματικές ελπίδες έχει ακόμα και η Αρμενία, η οποία υποδέχεται τη Γερμανία. Μοναδική περίπτωση για να περάσει δεύτερη η Αρμενία είναι με διαφορά τερμάτων σε ισοβαθμία με τη Βόρεια Μακεδονία και τη Ρουμανία. Για να φτάσουμε όμως εκεί, θα πρέπει αφενός να ηττηθεί η Βόρεια Μακεδονία και αφετέρου να αναδειχθεί ισόπαλη η Ρουμανία.