Χιμένεθ: «Αν η Ισπανία έπαιζε στο γήπεδο του Ολυμπιακού θα υπήρχε πίεση, πλεονέκτημα το ΟΑΚΑ»

Ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έχει εργαστεί στην ΑΕΚ και ξέρει πολύ καλά το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μίλησε για την αναμέτρηση της Ισπανίας με την Ελλάδα και στάθηκε στην έδρα διεξαγωγής του αγώνα.

Χιμένεθ: «Αν η Ισπανία έπαιζε στο γήπεδο του Ολυμπιακού θα υπήρχε πίεση, πλεονέκτημα το ΟΑΚΑ»

«Η Ελλάδα έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Το σύστημα άλλαξε, πολλοί παίκτες παίζουν στα μεγάλα πρωταθλήματα. Προσπαθούν να κρατήσουν την μπάλα, έχουν φρεσκάδα», τόνισε αρχικά ο Μανόλο Χιμένεθ και συνέχισε: «Είναι πλεονέκτημα για την Ισπανία το ότι παίζει στο ΟΑΚΑ, επειδή ο κόσμος είναι λίγο μακριά. Ναι, είναι ένα μεγάλο γήπεδο, αλλά αν η Ισπανία έπαιζε στο γήπεδο του Ολυμπιακού θα υπήρχε σίγουρα μεγαλύτερη πίεση. Νομίζω ότι οι παίκτες και οι διαιτητές θα είναι λίγο πιο χαλαροί. Οι Έλληνες φίλαθλοι δημιουργούν… κόλαση, με την καλή έννοια της λέξης. Υπάρχει έντονο πάθος και αντιπαλότητα, αλλά όχι βία».

Ρωτήθηκε για τον Λουίς Ενρίκε και απάντησε: «Τα πηγαίνει πολύ καλά. Είναι γενναίος, γιατί ψάχνει για κάτι διαφορετικό στον τρόπο παιχνιδιού. Γενικά η Ισπανία είναι ανώτερη από την Ελλάδα, ειδικά αν εκμεταλλευτεί την ποιότητά της και έχει καλά τελειώματα».