Εθνική Ελλάδος: Τα σενάρια πρόκρισης στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022

Τι χρειάζεται η Ελλάδα για να προκριθεί ως δεύτερη στον Β' όμιλο στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. 

Εθνική Ελλάδος: Τα σενάρια πρόκρισης στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022

Η Ελλάδα φιλοξενεί το βράδυ της Πέμπτης (11/11, 21:45, LIVE Streaming) την Ισπανία στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική του δεύτερου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η Εθνική μας διατηρεί μαθηματικές πιθανότητες πρόκρισης στα μπαράζ, οι οποίες πάντως είναι περιορισμένες και για να προκριθεί στα μπαράζ μέσω της 2ης θέσης του Β' Ομίλου χρειάζεται ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η «γαλανόλευκη» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση του ομίλου της με 9 βαθμούς, στο -6 από την πρώτη Σουηδία, η οποία μετράει 15 βαθμούς, και το -4 από την Ισπανία, η οποία μετράει 13 βαθμούς. Εξ αρχής λοιπόν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει να καλύψει μία διαφορά τουλάχιστον 4 βαθμών στους δύο εναπομείναντες αγώνες.

Αρχικά, η εθνική καλείται να επικρατήσει των Ιβήρων στο ΟΑΚΑ, ώστε να μειώσει την διαφορά με την δεύτερη θέση στο -1. Ακολούθως, στις 14 Νοεμβρίου, όταν και υποδέχεται το Κόσοβο πρέπει να πάρει δεύτερη νίκη, ώστε να φτάσει αισίως τους 15 βαθμούς.

Σε περίπτωση λοιπόν που η Ελλάδα κάνει το 2/2, χρειάζεται συνδυαστικά και μη νικηφόρο αποτέλεσμα της Ισπανίας κόντρα στη Σουηδία στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών. Έτσι, με 15 βαθμούς η Εθνική θα προκριθεί εις βάρος της Ισπανίας, η οποία θα έχει 13 ή 14 βαθμούς, ανάλογα με το αν σημείωσε ισοπαλία ή ήττα.

Αυτό είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο πρόκρισης της Ελλάδας, καθώς υπολείπεται σε ισοβαθμία με την Ισπανία και την Σουηδία. Το πρώτο κριτήριο, η διαφορά τερμάτων, είναι σαφώς υπέρ των αντιπάλων μας. Η ομάδα της Σκανδιναβίας είναι στο +9, οι Ισπανοί είναι στο +8, την ώρα που η «γαλανόλευκη» είναι μόλις στο +1.

Το πρόγραμμα της 9ης και 10ης αγωνιστικής του Β' Ομίλου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022:

Πέμπτη 11/11
19:00 Γεωργία - Σουηδία
21:45 Ελλάδα - Ισπανία

Κυριακή 14/11
21:45 Ελλάδα - Κόσοβο
21:45 Ισπανία - Σουηδία