Λουίς Ενρίκε: «Έχει βελτιωθεί με την αλλαγή διάταξης η Ελλάδα»

Ο Ισπανός Ομοσπονδιακός τεχνικός, Λουίς Ενρίκε είχε μόνο καλά λόγια για την Εθνική Ελλάδος, κατά την συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας την αλλαγή σχηματισμού, που βελτίωσε την απόδοση της και την κάνει να παίζει πιο επιθετικά

Λουίς Ενρίκε: «Έχει βελτιωθεί με την αλλαγή διάταξης η Ελλάδα»

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Εθνική μας, κατά την συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ομάδα του θα φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ.

Ο Ίβηρας τεχνικός ερωτηθείς για το τι άλλαξε, σε σχέση με το πρώτο ματς των δύο ομάδών, στη Γράναδα (1-1), στις 25 Μάρτη, υπογράμμισε:

«Σχετικά με το πρώτο παιχνίδι, η Ελλάδα έχει αλλάξει διάταξη, τότε έπαιζε 4-5-1 και τώρα παίζει πιο επιθετικά. Είναι μια ομάδα οργανωμένη, όπως ήταν και προτού αλλάξει σύστημα. Παίζει καλά με την μπάλα, αλλά και χωρίς αυτήν. Στο πρώτο παιχνίδι δημιουργήσαμε λίγες ευκαιρίες, λιγότερες από όσες θέλαμε. Παίζουν καλά και γι' αυτό πρέπει να είμαστε καλοί στην πίεση. Περιμένω μια Ελληνική ομάδα με μεγάλο κίνητρο, μπροστά στον κόσμο της. Δεν θα είναι εύκολο για εμάς. Ξέρουν τί πρέπει να κάνουν όταν έχουν τη μπάλα στα πόδια.. Πρέπει να τους πιέσουμε καλά και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ. Έχουμε τους τρόπους να το κάνουμε. Η Ελλάδα έχει βελτιωθεί και επιπλέον έχει πιθανότητες να προκριθεί. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς».

Αναφορικά με το αν υπάρχει πίεση επί προσωπικού, αλλά και στους παίκτες του παραδέχθηκε:

«Ο Λουίς Ενρίκε γεννήθηκε με πίεση. Από τα 18 μου που έκανα ντεμπούτο. Χωρίς πίεση δεν θα 'μασταν Ισπανία. Δεν έχει υπάρξει παιχνίδι στο οποίο να μην είχαμε πίεση. Έχουμε πάντα την ίδια πίεση και ευθύνη. Είμαστε υποχρεωμένοι να νικάμε σε κάθε αγώνα. Είμαι πολύ τυχερός που είμαι προπονητής μιας χώρας που έχει τουλάχιστον 60 παίκτες επιπέδου, κατά τη γνώμη μου... Αφού είδα την ομάδα μου στην προπόνηση, μου βγάζει την ηρεμία ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτή η ομάδα δείχνει πάντα ότι με την πίεση αποδίδει..».

Όσο για το αν θα παρακολουθεί το τι θα γίνεται στην Γεωργία (όπου αγωνίζεται η πρωτοπόρος του γκρουπ Σουηδία) ήταν κατηγορηματικός:

«Δεν με απασχολεί τι θα συμβεί στο άλλο παιχνίδι, διότι εμείς εξαρτώμαστε από εμάς τους ίδιους. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να νικήσουμε στο δικό μας παιχνίδι, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα Υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι για εμάς, αυτό με την Ελλάδα στην Αθήνα. Τίποτα άλλο. Δεν πρόκειται να κάνουμε λάθος με το να σκεφτόμαστε τα άλλα παιχνίδια. Θα προτιμούσα να ήταν την ίδια στιγμή το παιχνίδι της Σουηδίας, αλλά δεν πειράζει. Δεν θα δούμε το παιχνίδι, δεν μας ενδιαφέρει», κατέληξε.

Καρβαχάλ: Τελικός με την Ελλάδα!

Από πλευράς παικτών μίλησε ο επανακάμψας στη «ρόχα» Ντάνι Καρβαχάλ που αναφέρθηκε σε... υποχρέωση νίκης και σε «τελικό».

«Η επιστροφή μου έμοιαζε σαν να ήταν η πρώτη μου φορά και απολαμβάνω κάθε λεπτό. Είναι κάτι που ονειρευόμουν από παιδί και το να είμαι εδώ. Είναι φανταστικό. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παίξω όλα τα παιχνίδια που θα ήθελα με την εθνική ομάδα. Η Ισπανία έχει την υποχρέωση να κερδίζει κάθε παιχνίδι, είναι ο στόχος που θέσαμε στον εαυτό μας από τότε που φορέσαμε αυτή τη φανέλα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε και είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε στον όμιλο. Σχετικά με την πίεση άκουσα προηγουμένως τον προπονητή. Μιλάμε για το πώς παλεύουμε πάντα για τους τίτλους και δεν έχουμε παλέψει για κάτι διαφορετικό. Η πίεση είναι πάντα καλή και πρέπει να την απολαμβάνεις. Η ομάδα είναι φανταστική. Είναι μια υγιής ομάδα, στην οποία όλοι πάνε προς την ίδια κατεύθυνση. Πρέπει να κερδίσουμε, όλα πρέπει να γίνουν για να κερδίσουμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι ως τελικό, γνωρίζοντας ότι το αντίθετο θα είναι πολύ δύσκολο, οπότε ας προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε».


Όσο για το θέμα της έδρας δεν έδειξε να απασχολεί τον δεξιό μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι ένα γήπεδο με σημαντική χωρητικότητα. Όλα τα γήπεδα όμως είναι λίγο ίδια για εμάς: χορτάρι, έντεκα εναντίον έντεκα και μία μπάλα», τόνισε.

O Kαρβαχάλ αναμένεται να είναι στο δεξί άκρο στην άμυνα με πιθανότερους άλλους 10 τους Ουνάι Σιμόν, Λαπόρτ, Πάου Τόρες, Άλμπα, Μπούσκετς, Κόκε, Σολέρ, Όλμο, Μοράτα και Σαράμπια.

Μοναδικός που δεν υπολογίζεται είναι ο, προερχόμενος από τραυματισμό, Μίκελ Μερίνο.