Εθνική ομάδα νέων: Πρώτος αντίπαλος την Τετάρτη η Ρωσία

Η Εθνική ομάδα νέων έχει μπροστά της την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πρεμιέρα την Τετάρτη (10/11, 15.00) κόντρα στη Ρωσία.

Εθνική ομάδα νέων: Πρώτος αντίπαλος την Τετάρτη η Ρωσία

Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική προετοιμασία της Εθνικής Νέων ενόψει των αγώνων της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, οι οποίοι θα διεξαχθούν 10-16 Νοεμβρίου.

Ο στόχος της Εθνικής Ομάδας μέσω του 2ου ομίλου, στον οποίο συμμετέχουν επίσης η Γερμανία, η Ρωσία και τα Νησιά Φερόε, προσδιορίστηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τάσο Θέο:

«Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Θεωρώ πως έχει γίνει μία αρκετά καλή προεργασία με φιλικούς αγώνες και προπονήσεις, έτσι ώστε η ομάδα να κάνει βήματα προόδου στον τομέα της ομοιογένειας. Έχουμε ένα σύνολο που διαθέτει ταλέντο, όμως οι ατομικές ικανότητες θα πρέπει να συνδυαστούν με το ομαδικό πνεύμα ώστε να έρθουν οι επιτυχίες».

Η Εθνική Ομάδα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ρωσία (10/11, 15.00), τα Νησιά Φερόε (13/11, 15.00) και την Γερμανία (16/11, 15.00) στο Παπαχαραλάμπειο Ναυπάκτου, ενώ οι υπόλοιποι αγώνες του γκρουπ θα φιλοξενηθούν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πάτρας.

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Αναστάσιος Θέος, κάλεσε ενόψει των αγώνων του 2ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 (Πάτρα και Ναύπακτος, 10-16/11/2021) τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές.


Προκριματική Φάση (52 Ομάδες)

Συμμετέχουν οι Εθνικές Ομάδες 52 Ομοσπονδιών, οι οποίες χωρίζονται σε 13 ομίλους των 4 ομάδων ο κάθε ένας.

Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας κάθε ομίλου και η μία καλύτερη τρίτη ομάδα από τις βαθμολογίες όλων των ομίλων.

Elite Round (28 ομάδες)

Συμμετέχουν απευθείας η πρώτη ομάδα του ranking της UEFA για την κατηγορία των Νέων κατά την τρέχουσα περίοδο, δηλαδή η Πορτογαλία, καθώς και οι 27 ομάδες που απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής από την προκριματική φάση. Χωρίζονται σε επτά ομίλους των 4 ομάδων ο κάθε ένας.

Στην τελική φάση προκρίνονται οι επικεφαλής των 7 ομίλων.

Τελική Φάση (8 Ομάδες)

Συμμετέχουν η διοργανώτρια του τουρνουά Σλοβακία και οι 7 ομάδες που θα περάσουν από την Elite Round.