Ελλάδα – Ισπανία: Σφυρίζει ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ

Ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ σφυρίζει τον αγώνα της εθνικής Ελλάδας με αντίπαλο την Ισπανία το βράδυ της Πέμπτης (11/11, 21.45) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ελλάδα – Ισπανία: Σφυρίζει ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ

Τον Πολωνό διαιτητή, Σιμόν Μαρτσίνιακ όρισε η UEFA για το παιχνίδι της εθνικής ομάδας με την Ισπανία στο ΟΑΚΑ (11/11, 21:45), για την 9η αγωνιστική των ομίλων των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο 40χρονος Πολωνός ρέφερι, βοηθούς θα έχει τους Πάβελ Σολοκλινσκι και Άνταμ Κούπσικ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Τόμας Μουσιάλ. Στο VAR ορίστηκε ο συμπατριώτης του Μαρτσίνιακ, Τόμας Κβιατόφσκι με βοηθό τον Μαρτσίν Μπορκόφσκι.

Την τελευταία φορά που ο Πολωνός διαιτητής είχε διευθύνει αναμέτρηση της εθνικής, ήταν με την Γεωργία στην Τούμπα τον περασμένο Μάρτιο (1-1) αλλά και με το Βέλγιο το 2017, όπου η «γαλανόλευκη» είχε ηττηθεί με 2-1. Μάλιστα, είχε διευθύνει και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για το ΠΑΟΚ - Άρης (2-2) για την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Φυσικά ο Πολωνός για όσους το έχουν ξεχάσει, ήταν ο διαιτητής του αγώνα του Ολυμπιακού στην Αγγλία με αντίπαλο τη Γουλβς, με την ομάδα του Πειραιά να έχει πάρα πολλά δικαιολογημένα παράπονα από τις αποφάσεις του Μαρτσίνιακ σε εκείνον τον αγώνα του Europa League.

Ήταν διαιτητής στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Βίντι, τον Αύγουστο του 2018 στο ΟΑΚΑ, για τα προκριματικά του Champions League και παλαιότερα, το 2014, το παιχνίδι της Μπενφίκα με τον ΠΑΟΚ στη Λισαβόνα στους «32» του Europa League το 2014. Ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί 3-0.