Ντόλμπεργκ: «Πάσχω από διαβήτη τύπου 1»

Ο Δανός επιθετικός της Νις, Κάσπερ Ντόλμπεργκ, γνωστοποίησε ότι πάσχει από διαβήτη Τύπου 1, αλλά οι γιατροί τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα επηρεάσει αρνητικά την καριέρα του.

Ντόλμπεργκ: «Πάσχω από διαβήτη τύπου 1»

Δίχως τον Κάσπερ Ντόλμπεργκ θα αγωνιστεί η εθνική ομάδα της Δανίας στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 με αντίπαλο τα Νησιά Φερόε (12/11) και την Σκωτία (15/11).

Ο διεθνής επιθετικός αποκάλυψε ότι πάσχει από διαβήτη Τύπου 1, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός από τις κλήσεις του Ομοσπονδιακού του προπονητή, Κάσπερ Χιούλμαντ.

«Έλαβα τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων σήμερα το πρωί και αποδείχθηκε ότι πάσχω από διαβήτη τύπου 1. Είναι μία έκπληξη, αλλά, ειλικρινά, είμαι ανακουφισμένος που τελικά ανακάλυψα γιατί ένιωθα περίεργα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Για να συνηθίσω την ιδέα και την αγωγή που θα ακολουθήσω, αποφάσισα με τον Κάσπερ Χιούλμαντ (σ.σ. προπονητής εθνικής Δανίας) ότι δεν θα παίξω με την εθνική ομάδα αυτή την εβδομάδα. Οι γιατροί με διαβεβαίωσαν ότι με την σωστή θεραπεία δεν θα επηρεάσει αρνητικά την καριέρα μου», ανέφερε ο επιθετικός της Νις.