UEFA-CONMEBOL: Εξετάζουν από κοινού διοργάνωση του Nations League!

Οι UEFA και CONMEBOL εξετάζουν την από κοινού διοργάνωση του Nations League, ως αντίδραση στην πρόταση της FIFA για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια!

UEFA-CONMEBOL: Εξετάζουν από κοινού διοργάνωση του Nations League!

Το σχέδιο της FIFA για διετές Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το θέμα που χωρίζει άλλη μια φορά τον κόσμο του ποδοσφαίρου στα δύο, με τη σύγκρουσή της με την UEFA να είναι πιο έντονη από ποτέ. Σύμφωνα, μάλιστα, με την «Gazzetta dello Sport», UEFA και CONMEBOL έχουν συνάψει σύμφωνο που προβλέπει κοινό γραφείο στο Λονδίνο για να αποφασίσουν από κοινού στρατηγικές.

Οι δύο κορυφαίες ποδοσφαιρικές συνομοσπονδίες μόλις ξεκίνησαν το Διηπειρωτικό Κύπελλο για εθνικές ομάδες, μια πρόκληση μεταξύ των πρωταθλητών των δύο ηπείρων. Η πρώτη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2022 μεταξύ Ιταλίας και Αργεντινής.

Πλέον η νέα ιδέα είναι ένα διηπειρωτικό Nations League που θα παίζεται κάθε τέσσερα χρόνια, με οκτώ φιναλίστ, τέσσερις από κάθε ήπειρο και θα διοργανώνεται ως φάιναλ-8, που από τεχνική άποψη μοιάζει με τα τελικά ενός Μουντιάλ.

Πρόκειται για μια πρόταση που μελετάται αυτές τις μέρες στη Νιόν (έδρα της UEFA), ως αντίδραση στην πρωτοβουλία του Τζιάνι Ινφαντίνο και δεν είναι η μοναδική, καθώς υπάρχει και η ιδέα διεύρυνσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τη χρονιά που θα συμπέσει με το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από την πλευρά του, ο Ινφαντίνο εξήγησε την πρότασή του με την επιθυμία να επεκτείνει το Παγκόσμιο Κύπελλο στις «μικρές» εθνικές ομάδες, που θα είχαν έτσι περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής, ενώ ταυτόχρονα θα αυξανόταν και ο τζίρος.