Φαν’τ Σιπ: «Έχω συμβόλαιο, ελπίζω να παραμείνω - Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι»

Ο Ολλανδός τεχνικός Τζον Φαν’τ Σιπ είπε πως έχει συμβόλαιο με την εθνική ομάδα και θέλει να παραμείνει. Δήλωσε χαρούμενος με όσα έχει πετύχει.

Φαν’τ Σιπ: «Έχω συμβόλαιο, ελπίζω να παραμείνω - Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι»

Ο Ολλανδός προπονητής της εθνικής ομάδας, δήλωσε πως «πιστεύει» στη δουλειά που κάνει και είναι χαρούμενος με όσα έχει πετύχει η «γαλανόλευκη».

«Είναι δύσκολο να διαχειριστούμε και να δεχθούμε μία τέτοια ήττα. Σκέφτομαι το πρώτο ημίχρονο και τις πολύ καλές ευκαιρίες μας και που δεν αφήσαμε τη Σουηδία να κάνει το παιχνίδι της. Στο δεύτερο δεν προσέξαμε και δύο ανόητα λάθη μας στοίχισαν. Χάσαμε το παιχνίδι όχι επειδή παίξαμε άσχημα αλλά επειδή δεν αξιοποιήσαμε τις δικές μας ευκαιρίες. Δείξαμε ότι έχει μέλλον η Εθνική.

Θα είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε τη δεύτερη θέση. Θέλουμε να νικήσουμε Ισπανία και Κόσοβο και μετά τα άλλα ματς να είναι υπέρ μας. Ήταν καθοριστικό το ματς με τη Σουηδία. Τώρα το ποσοστό πρόκρισής μας στο Μουντιάλ είναι μικρό. Έχει μειωθεί κατά πολύ.

Τα highlights του Σουηδία - Ελλάδα 2-0 (vid)

Θεωρώ ότι έκανε τη διαφορά ο Ίσακ. Στο τοπ επίπεδο στο ποδόσφαιρο είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και να σκοράρεις. Ήταν εκεί στο πέναλτι για να το κερδίσει και στο 2ο γκολ. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος και πολύ καλός παίκτης. Ναι, έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι».

Για το μέλλον του είπε: «Έχω ένα συμβόλαιο που δεν είναι μεγάλο. Κοιτάζοντας πίσω και στο τι κάναμε είμαι χαρούμενος. Δεν με ενδιαφέρει το τι λένε οι άλλοι. Φτιάξαμε μία ομάδα με ποιότητα και μέλλον. Στην Αθήνα δείξαμε πως δεν είμαστε τυχεροί. Κάναμε δύο καλά ματς με τη Σουηδία. Στο πρώτο κυριαρχήσαμε και οι Σουηδοί δεν μπορούσαν καν να μπουν στο παιχνίδι. Πρέπει να 'μεγαλώνεις' και να αποκτάς εμπειρία».

Για τον Μαυροπάνο που έκανε το πέναλτι και έδειξε επηρεασμένος ψυχολογικά: «Ναι, μίλησα με όλα τα παιδιά. Μίλησα μαζί του. Του είπα ότι έκανε φανταστικό παιχνίδι. Έκανε ένα καθοριστικό λάθος που δεν ήταν απαραίτητο. Όμως μαθαίνεις από αυτά τα παιχνίδια. Είναι σκληρό γιατί ήταν ένας... τελικός και θέλαμε να νικήσουμε. Δεν αφαιρεί το ότι έχει κάνει πρόοδο στη Στουτγάρδη και την Εθνική και έχει την προοπτική να γίνει ένας πολύ καλός στόπερ».

Την προσέγγιση της Τσίβας και το εάν αποχωρεί από τον πάγκο της Ελλάδας: «Όχι. Δεν ισχύει. Καθόλου. Έχω συμβόλαιο με την Εθνική. Είναι αλήθεια πως το συμβόλαιό μου τελειώνει αλλά μέχρι τότε θα είμαι εδώ. Ελπίζω πως θα παραμείνω. Δεν εξαρτάται όμως από μένα. Το έχω ακούσει και εγώ για την Τσίβας, επειδή έχω υπάρξει στον πάγκο της και ανακυκλώνεται το όνομά μου. Είναι φήμες. Δεν ξέρω κάτι».