Εθνικιστής φόρεσε στον Σακίρι μπουφάν του UCK και συνελήφθη (vid)

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του Ελβετού αλβανικής καταγωγής άσου Σερντάν Σακίρι, άγνωστος τον προσέγγισε και του φόρεσε μπουφάν του UCK προκαλώντας την αντίδραση της ελβετικής Ομοσπονδίας

Εθνικιστής φόρεσε στον Σακίρι μπουφάν του UCK και συνελήφθη (vid)

«Θύμα» ενός εθνικιστή αγνώστου έπεσε ο Σερντάν Σακίρι, που παραλίγο να μπλέξει σε ένα επεισόδιο με πολιτικές διαστάσεις.

Κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων δηλώσεων μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης (9/10) της Ελβετίας με αντίπαλο την Βόρεια Ιρλανδία (2-0), προσεγγίστηκε από έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος του φόρεσε ένα στρατιωτικό τζάκετ του UCK, του εθνικιστικού κινήματος υπέρ της προσάρτησης του Κοσόβου στην Αλβανία.

Από την πλευρά του ο Σακίρι, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Ζέγκερ, νυν έδαφος του Κοσόβου, αιφνιδιάστηκε αρχικά, καθώς εκείνη την ώρα έκανε δηλώσεις ζωντανά στην τηλεόραση, αλλά στη συνέχεια μόλις είδε περί τίνος πρόκειται διαχειρίστηκε πολύ ήρεμα και ψύχραιμα την κατάσταση βγάζοντας με χαμόγελο το μπουφάν από πάνω του.

Στη συνέχεια, όπως είναι λογικό ο συγκεκριμένος άνδρας συνελήφθη και ανακρίθηκε από τις αρχές, ενώ μάλιστα του επιβλήθηκε και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.

«Είναι απαράδεκτο άνθρωποι να θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα γήπεδα ποδοσφαίρου, σε αυτή την περίπτωση κατά τη διάρκεια post-game συνέντευξης ενός παίκτη, για πολιτική προπαγάνδα.

Ο Σερντάν Σακίρι απάντησε με παραδειγματικό τρόπο, έμεινε ήρεμος και δεν αντέδρασε. Οάνδρας αυτός ανακρίθηκε από την αστυνομία και του επιβλήθηκε αμέσως απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία της Ελβετίας.