Ισπανία - Γαλλία 1-2: Το πρώτο των «Τρικολόρ»! (Highlights)

Η Γαλλία νίκησε 2-1 με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο την Ισπανία στο Μιλάνο και κατέκτησε το πρώτο Nations League στην ιστορία της. Ο Οϊαρθάμπαλ (64') άνοιξε το σκορ για τους «Ρόχας» αλλά οι Μπενζεμά (66') και Εμπαπέ (80') γύρισαν τούμπα το ματς. 

Ισπανία - Γαλλία 1-2: Το πρώτο των «Τρικολόρ»! (Highlights)

Η Γαλλία βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Οϊαρθάμπαλ στο 64' όμως έκανε ολική ανατροπή χάρη σε τέρματα των Καρίμ Μπενζεμά (66') και Κιλιάν Εμπαπέ (80') και επικράτησε 2-1 της Ισπανίας, για να κατακτήσει το Nations League που έγινε στον «Σαν Σίρο».

Μάλιστα, οι «Τρικολόρ» δεν είχαν κερδίσει ποτέ στις τέσσερις προηγούμενες φορές που επισκέφτηκαν το Μιλάνο αλλά το βράδυ της Κυριακής (10/10) έσπασαν με τον καλύτερο τρόπο αυτή την παράδοση.

Και αυτό γιατί η Παγκόσμια πρωταθλήτρια έγινε η δεύτερη ομάδα που κατακτά το συγκεκριμένο τρόπαιο - πρώτη η Πορτογαλία - που μπήκε στον ποδοσφαιρικό χάρτη τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά σε μεγάλη διοργάνωση μετά τον τελικό του Euro του ’84, τότε όπου η οικοδέσποινα Γαλλία είχε στεφθεί για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ρεσιτάλ τακτικής στο πρώτο ημίχρονο. Δύο ομάδες άριστα στημένες που περίμεναν με υπομονή να βρουν τους χώρους για να απειλήσουν. Η Ισπανία είχε την κατοχή, άλλαζε σωστά και χωρίς λάθη τη μπάλα ωστόσο οι «τρικολόρ» ήταν πολύ συγκεντρωμένοι πίσω.

Μοναδική καλή στιγμή, μια τελική του Σαράμπια στο 11ο λεπτό, σουτ που δεν ανησύχησε τον Λιορίς που μπλόκαρε εύκολα.

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι Γάλλοι μπήκαν καλύτερα. Προσπάθησαν να ανεβάσουν τον ρυθμό αλλά και να βάλουν στο παιχνίδι την τριάδα Εμπαπέ – Γκριεζμάν – Μπενζεμά, η οποία δεν μπορούσε να συνεργαστεί.

Και ότι δεν είχαμε δει σε μία ώρα παιχνιδιού, το είδαμε σε ένα λεπτό. Οι «Ρόχας» πήραν προβάδισμα στο 64με τον Ογιαρθάμπαλ ύστερα από ασίστ του Σέρχιο Μπουσκέτς αλλά οι «Τρικολόρ» είχαν απάντηση δύο λεπτά μετά.

Συγκεκριμένα, ο Καρίμ Μπενζεμά βρήκε χώρο, ο σέντερ φορ της Ρεάλ έκανε απίστευτη προσπάθεια και με αριστερό φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Σιμόν και ισοφάρισε για τη Γαλλία.

Τα δύο γκολ «ξεκλείδωσαν» ουσιαστικά το παιχνίδι. Τόσο η Ισπανία, όσο και η Γαλλία έβγαλαν τελικές προσπάθειες και έψαξαν τρόπο για να πάρουν προβάδισμα. Και το έκαναν οι «Πετεινοί» (80'). Ο Ερνάντες έβγαλε την κάθετη στον Εμπαπέ και εκείνος με ψυχραιμία βρήκε δίχτυα, κάνοντας την ανατροπή.

Στο 88’ ο Ογιαρθάμπαλ έχασε σπουδαία ευκαιρία. Ο Αλόνσο του πέρασε την πάσα, εκείνος χωρίς να σκάσει η μπάλα σούταρε αλλά ο Γιορίς αρνήθηκε το 2-2. Το ίδιο έκανε και στον Πίνο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και έδωσε το τρόπαιο στη Γαλλία.

Διαιτητής: Τέιλορ Έδρα: «Σαν Σίρο», Μιλάνο

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λ. Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρσία, Λαπόρτ, Αλόνσο, Γκάβι (75’ Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι (85’ Φορνάλς), Τόρες (84’ Μερίνο), Οϊαρθάμπαλ, Σαράμπια (61’ Πίνο)

ΓΑΛΛΙΑ (Ν. Ντεσάμπ): Λιορίς, Κουντέ, Βαράν (43’ Ουπαμεκάνο), Κιμπεμπέ, Παβάρ (80’ Ντουμπουά), Πογκμπά, Τσουαμενί, Ερναντέζ, Γκριεζμάν (92’ Βερετού), Μπενζεμά, Εμπαπέ