Nations League: Το Βέλγιο τα δοκάρια, η Ιταλία την 3η θέση στον «μικρό τελικό» (2-1) (highlights)

Η Ιταλία επιβλήθηκε 2-1 του Βελγίου στον «μικρό τελικό» του Nations League και κατέκτησε την 3η θέση στο τουρνουά. Τρία δοκάρια είχαν στο ματς οι «κόκκινοι διάβολοι».

Nations League: Το Βέλγιο τα δοκάρια, η Ιταλία την 3η θέση στον «μικρό τελικό» (2-1) (highlights)

Την τρίτη θέση του φετινού Nations League κατέκτησε η Ιταλία, που νίκησε 2-1 το Βέλγιο στον «μικρό τελικό» της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Τορίνο. Η «σκουάντρα ατζούρα» σκόραρε δις στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι τα είχαν με την... τύχη τους μιας και είδαν τρεις φορές τη μπάλα να σταματάει στο αντίπαλο δοκάρι.

Σε αντίθεση με τον ημιτελικό στο «Σαν Σίρο» την περασμένη Τετάρτη (6/10) κόντρα στην Ισπανία, όταν ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της Μίλαν (σ. για τον τρόπο που αποχώρησε το καλοκαίρι από τον σύλλογο για να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν), σήμερα έγινε αντικείμενο αποθέωσης στο γήπεδο της Γιουβέντους.

Μάλιστα, ο ομοσπονδιακός προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης, Ρομπέρτο Μαντσίνι, του έδωσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού και το κοινό τον υποδέχτηκε με ένα θερμό χειροκρότημα τόσο κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο για την προθέρμανση όσο και πριν από την έναρξη του ματς.

Tο πρώτο 45λεπτο στο ματς ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες «κολλημένες» στο «λευκό» 0-0. Με το ξεκίνημα της επανάληψης όμως (46’) η Ιταλία κατάφερε να ανοίξει το σκορ με γκολ του Μπαρέλα, που εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απομάκρυνση του Τίλεμανς μέσα από την περιοχή (1-0). Στο 64’ οι πρωταθλητές Ευρώπης διπλασίασαν τελικά τα τέρματά τους. Ο Καστάν ανέτρεψε τον Κιέζα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, που το μετέτρεψε σε γκολ ο Μπεράρντι για το 2-0.

Οι Βέλγοι, που είχαν δοκάρι στο 25’ με τον Σαλεμάκερς, όπως επίσης στο 60’ με τον Μπατσουαγί αλλά και στο 83’ με τον Καράσκο, κατάφεραν να μειώσουν στο 86’ σε 2-1 με τον νεαρό Ντε Κετελάρε.

Όσο κι αν προσπάθησαν όμως να φτάσουν και στην ισοφάριση και να αποσοβήσουν την ήττα δεν τα κατάφεραν. Το 2-1 παρέμεινε ως το φινάλε και η Ιταλία εξασφάλισε την 3η θέση στο Nations League.

Ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί απόψε (21.45) ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία με φόντο το τρόπαιο του θεσμού.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα (71’ Κριστάντε), Λοκατέλι, Πελεγκρίνι (70’ Ζορζίνιο), Μπεράρντι (91’ Μπεράρντι), Κιέζα (92’ Μπερναρντέσκι), Ρασπαντόρι (65’ Κέαν).

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγιέρ, Βερτόνγκεν, Καστάνιε, Βίτσελ, Τίλεμανς (59’ Ντε Μπρόινε), Σαλεμάκερς (59’ Ντε Κέτελερ), Βανάκεν, Καράσκο (87’ Τροσάρ), Μπατσουαγί.