Εθνική: Είχε πείσμα, τύχη και κακές επιλογές του Ολλανδού

Ο Γιάννης Κατσαρός γράφει για την πεισματάρα αλλά διπρόσωπη Εθνική στο Μπατούμι και τονίζει όσα πρέπει να διορθώσει ο Τζον Φαν'τ Σιπ στην Στοκχόλμη κόντρα στη Σουηδία

Εθνική: Είχε πείσμα, τύχη και κακές επιλογές του Ολλανδού

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στο καλό της ημίχρονο η Εθνική δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και στο κακό της, έβαλε δύο γκολ, νίκησε τη Γεωργία και έμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο Μπατούμι είδαμε δύο πρόσωπα και σε αυτό ευθύνεται ο προπονητής της.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ ετοίμασε μια ενδεκάδα που τα έκανε όλα σωστά. Είχε πλάνο, διάθεση να τρέξει και έναν βασικό επιθετικό. Οι αλλαγές του όμως περισσότερο αρνητικά επηρέασαν την ομάδα παρά θετικά. Και αυτό γιατί ουσιαστικά η Ελλάδα έπαιξε χωρίς σημείο αναφοράς στο «κουτί» (Παυλίδης) και με τον Πέλκα ως «ψευδοεννιάρι», επιλογές που την «μπλόκαραν».

Παρόλα αυτά, έχει πολλά να κρατήσει και πολλά να πετάξει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός. Σίγουρα χάρηκε με την επιμονή, την μαχητικότητα αλλά και την δημιουργία του α’ μέρους. Από την άλλη οφείλει να μην ξανακάνει τις ίδιες κακές επιλογές. Διαχειρίστηκε λάθος το ματς και ευτυχώς δεν το πλήρωσε.

Γεωργία - Ελλάδα (0-2): Τα highlights της αναμέτρησης

Κόντρα στη Σουηδία τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Οι Σκανδιναβοί έπαθαν το μάθημα τους στο ΟΑΚΑ και θα είναι υποψιασμένοι. Πρέπει οι «γαλανόλευκες» μηχανές να δουλέψουν στο κόκκινο αν επιθυμούν οι διεθνείς να παραμείνουν στο κόλπο του Κατάρ.

Το ξέρουν και οι παίχτες. Άλλωστε φαίνεται στις εκφράσεις τους, στα πρόσωπα τους πόσο πολύ θέλουν να επαναφέρουν την Εθνική στους δρόμους των επιτυχιών. Μετά από πολύ καιρό, είδαμε συνέπεια από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μεγάλο αποτέλεσμα στο Μαρούσι με τη Σουηδία και διπλό απόψε. Πρέπει να ανατρέξουμε πολύ πίσω για να βρούμε δύο σερί νίκες.

Γεωργία - Ελλάδα 0-2: Με δύο «χτυπήματα» στα... χασομέρια η Εθνική! (highlights)

Οφείλει να παραμείνει συνεπής η Εθνική και ας μην έρθει το πολυπόθητο τρίποντο το βράδυ της Τρίτης (12/10). Έχουμε επισημάνει ξανά ότι ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι να βρει την ταυτότητα της. Έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα και εμπειρίες. Έχει και έναν αρχηγό που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Μπακασέτας απέδειξε ξανά ότι δικαίως ηγείται της «γαλανόλευκης». Δεν είναι μόνο τα γκολ αλλά η συνολική του παρουσία με το εθνόσημο.

Περίεργα παιχνίδια παίζει η μπάλα. Στην Πρίστινα η Ελλάδα πέταξε δύο βαθμούς στις καθυστερήσεις και σήμερα στο Μπατούμι, τους πήρε πίσω στο ίδιο χρονικό σημείο. Είναι σαν να της λέει κάποιος : «Ορίστε κύριοι, έχετε μια τελευταία ευκαιρία στη Στοκχόλμη».