Φαν’τ Σιπ: «Μπορούμε την πρόκριση, θα έχουμε ευκαιρίες και στη Σουηδία» (vid)

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν’τ Σιπ, αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης στη Γεωργία και παρουσιάζεται αισιόδοξος για το ματς στην Σουηδία και την πρόκριση στο Μουντιάλ  

Φαν’τ Σιπ: «Μπορούμε την πρόκριση, θα έχουμε ευκαιρίες και στη Σουηδία» (vid)

Περιχαρής ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν’τ Σιπ, συνεχάρη τους παίκτες του για την προσπάθεια που έκαναν στο Μπατούμι και την νίκη επί της Γεωργίας. Ο Ολλανδός κόουτς ανέφερε μετά το τέλος του ματς: «Θέλαμε την νίκη απόψε. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες ακόμα και από το πρώτο ημίχρονο. Έπρεπε, ωστόσο, να φθάσουμε στο τέλος του ματς για να σκοράρουμε και να κερδίσουμε. Ελπίζουμε σε πολύ καλό αποτέλεσμα και στη Σουηδία, αλλά κρατάμε την νίκη σήμερα.

Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Τα στοιχεία που δείξαμε στις νίκες με Σουηδία και Γεωργία είναι πως παίξαμε σαν ομάδα, με μαχητικό πνεύμα ο ένας για τον άλλο, ομαδικά, δημιουργήσαμε ευκαιρίες.

Θα έχουμε δύσκολο έργο στη Σουηδία κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα στην έδρα της που θέλει την νίκη. Πρέπει να είμαστε στο «τοπ» της απόδοσής μας. Θα έχουμε και εκεί τις ευκαιρίες μας και ελπίζω να τις αξιοποιήσουμε.

Φυσικά μπορούμε να προκριθούμε στο Μουντιάλ. Είμαστε ακόμα στην κούρσα της πρόκρισης. Έχουμε έναν ακόμα τελικό. Πήραμε ένα καθοριστικό ματς που ήταν απόλυτα αναγκαίο να κερδίσουμε και τώρα πάμε να αγωνιστούμε και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στον επόμενο τελικό...

Η ομάδα δεν στηρίζεται αποκλειστικά σε μια ενδεκάδα. Έχουμε ένα γκρουπ παικτών που ανά πάσα στιγμή μπορεί να βγει μπροστά και να ξεκινήσει. Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε για παράδειγμα πως ο Πέλκας είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ο Δουβίκας λίγο εκτός ρυθμού, οπότε κάναμε αυτήν την επιλογή. Στο επόμενο ματς μπορεί να γυρίσει πάλι ο Δουβίκας βασικός. Χαίρομαι γιατί έχω πολλούς ετοιμοπόλεμους παίκτες και κάθε φορά προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή».